• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,978
U usporedbi sa 560xp ovo je avion, težina je identična 6,9kg sa punim rezervoarima i na obje su vodilice i lanci 45cm.

Prvi dojmovi su da pila ima ekstreman odaziv na gas, znači nema niti onaj djelić sekunde "rupe" kad ju stisneš iz lera, to je isti tren doslovno. Danas smo baš radili usporedno sa 572 i sa 564, po papirima je 572 jača za 0,3kW, probali smo usporedno rezati (nije me ima tko podsjetiti da snimim) drvo cca 35-40cm debljine i 564 je brže odrezala, ok, da budem iskren, na 572 je bio istrošeniji lanac i starija je vodilica, sa druge strane ja baš ne pridajem pažnju niti neko povjerenje u takve testove, ali činjenica je da 572 u takvim drvima ne bježi od 564. U debljim drvima sigurno da tih 0,3 kW primjeti i da 572 nosi pobjedu ali ovako...ja sam iskreno oduševljen pilom, što više radim sa njom to sam uvjereniji da ću prodati dvije 572 i kupiti još jednu 564.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,978
U okvirima je neke moje "normale", a to je od 1,5 do 2,5 metara po rezervoaru, ovisno koliko prosijecanja ima, znači od prilike jednako kao i svaka druga, ne bih sada znao po litraži ali rezervar cca 45minuta do sat vremena rada

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
570
Uvijek je tim pilama u klasi 60 ccm falilo snage one jesu okretne, brze, ali falilo je soka i to je ono kaj sam pisal da je ta 564 čudo. Mislim da je stihl pogriješil kad nije išao na injection u toj klasi, ali vrijeme će pokazati. Puno manje ćeš i koristiti 550 ?

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,978
Ja sam iz nekog razloga oduvijek mislio da ms400 isto ima injection.
550 se već i sada slabo koristi, uglavnom kombiniramo, a u svakoj je kombinaciji barem jedna 572, znači ili 572 i 560, ili 572 i 592 ili 2 572, iznimno ponekad 560 i 555, sada u ovoj 564 imamo u jednoj pili težinu 560 i snagu 572 tako da sa 2 564 ćemo moći rješavati veliku većinu poslova. 550 neću prodavati iz nekih sentimentalnih razloga, 555 i 560 ako se pojavi dobra ponuda rješit ću ih, 572 dovoljno mi je da ostane jedna uz 592 za baš ozbiljne poslove.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,222
U okvirima je neke moje "normale", a to je od 1,5 do 2,5 metara po rezervoaru, ovisno koliko prosijecanja ima, znači od prilike jednako kao i svaka druga, ne bih sada znao po litraži ali rezervar cca 45minuta do sat vremena rada
Ovi mi podatci zapadoše za oko. Ne zajebavam. Podatak 2,5 metra, jedan rezervoar, to je ok i vrijeme 45 min. Ovo vrijeme nije u konstantnom rezanju. Dali si to naveo vrijeme koje smatraš najduzim nevezano sta radis, ili je to vrijeme kad konstantno rezeš furke iz trupca. To mi je dugo vrijeme, da režeš trupac.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,978
Ne, naravno da ne mislim na konstantno rezanje nego, primjer 1 sat i 1,5 metara drva odnosi se na debela drva gdje zasjeečem metricu, ostavim pilu, uzmem sjekiru, raskolim metricu, natovarim dvije polovice, ili 4 četvrtine ili na koliko je već potrebno da iscjepam, zatim ponovno uzmem pilu, prosječem, rascjepam, natovarim.....i tak. kreće vrijeme i više drva po rezervaru je ako su drva koja ne treba cijepati pa samo režem u metar i tovarim.
Inače u rezanju fosni/planjki ili kako god, 592xp, rezervoar oko 0,95litara maksimalno pola sata reza.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,222
Predpostavio sam da je tako da je to neko max vrijeme, zato i pitam. Reko da mi samo to potvrdiš. Jer za taj period od 45 min moze se konstantnim radom,rezanjem sasjeći mnogo drveta. Ja sa krdžama, 61 ili 372, u konstantnom rezanju oko 20 min traje rezervar. Odnosno dva reza na stablu debljine 60-70 cm je oko 75-80s.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,978
Da GB je, ok su, zadovoljan sam, na ovoj je, odnosno na svima su promjenjeni vrhovi a dalje je sve ok, osi, što su malo teže od originalnih, mislim da im ima dvije godine kako su na pilama.

dejan.d

Dobro znana faca
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
1,032
Predpostavio sam da je tako da je to neko max vrijeme, zato i pitam. Reko da mi samo to potvrdiš. Jer za taj period od 45 min moze se konstantnim radom,rezanjem sasjeći mnogo drveta. Ja sa krdžama, 61 ili 372, u konstantnom rezanju oko 20 min traje rezervar. Odnosno dva reza na stablu debljine 60-70 cm je oko 75-80s.
To smo več debatirali . Nove troše manje , dosta manje... tako da se sama odplati.

Najnoviji postovi

Na vrh