• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

mbukal

Aktivni član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
169
Sila mi je ..at od takvih kvazi šumara i stručnjaka za motorke. Spili dvoje tačke drva i sve zna u pm. Oni koji puno znaju iz svakodnevnog iskustva,nemaju vremena za takve debate. Šute i rade
u kak volim čitati piskaranja ovakvih "pisaca" kad im ponestane argumenata za diskusiju u temi, odmah bez argumenata direktno ad hominem, ni brige ni pameti :hahah: 😅!
da se ne osiječaš toliko povrijeđen i da ne misliš da ja mislim da ti baš niš ne misliš evo ti potvrdim tvoje neargumentirano mišljenje, slažem se sa tobom pa se zato repliciram:
štil možda u nekoj drugoj kategoriji vrijedi nofce koje treba dati za njega ali ovdje definitivno ne ;)

Posljednje uređivanje:

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,372
Jel tebe netko imenovao? Da imaš brige i pameti,nebi drobio gluposti ko da si servisirao tisuće motorki. Možda si vanjski suradnik husqvarni pa ispravljaš njihove inžinjerske pogreške. Čim svjetlo dana ugleda pila s tvojim imenom,prvi sam kupac

Gdje sam ja riječ napisao o štilu???

Posljednje uređivanje:

mbukal

Aktivni član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
169
Jel tebe netko imenovao? Da imaš brige i pameti,nebi drobio gluposti ko da si servisirao tisuće motorki. Možda si vanjski suradnik husqvarni pa ispravljaš njihove inžinjerske pogreške. Čim svjetlo dana ugleda pila s tvojim imenom,prvi sam kupac
to bi napravil i na štilu da je moguće, al njihovi ingenjeri su toliko zasrali neke stvari da se to ne da popraviti mukte kak kod huskija, al oni koji su platili više a dobili manje od srama šute i trpe i misle da to tak eto mora biti, ak se ne informiraju opet naprave istu pogrešku, jedan poznanik kupio 180/drugi 212/treći 251, svi oni su jako često posjećivali servis a neki su več nakon druge sezone morali kupiti novu motorku, poznanik kaj se bavi krovopokrivačkim poslom ima ohoho godina huski 440 i nigdar nikakvih problema, profići kaj se bave drvima imaju huski 550xp...560xp..372xp i za stihl ne žele ni čuti, kah ih pitam za kaj tak misle odgovaraju mi isto kak i ja imam strujni bosch a baterijski makita strojeve a niš od hiltija na struju i bosch na baterije

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,806
Imam ms170 , servisa ni problema u ovih cca 5 godina nije vidla ko ni 661,a ni h61ff, a nova 251 koju sam uzeo ove godine pali bez problema i za sad sam za te novce zadovoljan, nadam se da će tako i ostati. Obje marke su top i tu nijanse prevladavaju.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,285
prijatelj kupil štil251 dva tjedna poslje mene (jer mu štil 181 zablokiral neisplativo popravljati na početku treče sezone) , kad sam se vračal iz spomenutog servisa u Vrbovcu sam se navrnul k tom prijatelju na pijaču, na dvorišču je imal dva friško dovučena trupca graba promjera cca.30cm, smo išli paralelno isprobavat motorke,iste velićine lista i lanca, na mojoj sp33g a on nije znal kakav je lanc na njegovoj,veli original sa kojom je kupil, o paljenju ne trebam niš govoriti, jenpup u čoku i jemput na polučoku i huski je vužgal dok je Branko štilovku navlaćil dost puta dok nije upalila,moja husqvarna se jednom zagutila i lanc je na trenutak stal kad sam iz okomitog položaja pilenja trupca vračal pilu u vodoravni,najvjerojatnije jer je unutra bil prsten lančanika sa 8 zuba a drvo dost tvrdo a vodilica cijela u drvu, da sam na lančaniku imao prstena sa 7 zuba vjerojatno se ne bi motorka zagutila jer bi lanc imao veču silu, štilovka se gutila non stop i u okomitom i u vodoravnom pilenju, on se grije na drva pa ima i štil 039 za ozbiljno rušenje i pilenje, njemu treba tak jaka motorka, nisam pogriješil kad sam u trgovini vagal u jednoj ruci spomenuti štil a u drugoj ruci kupljenu husqvarnu, trgovkinja je bila totalno neutralna u mojem odabiru i na moje pitanje za kaj je štil skuplji samo je odgovorila zato kaj na njemu piše štil, sam si mislil i na plotu piše umočnica pak se Branko našpranjil ;) i dobro sam si mislil (y)
Nemoj molim te tvrditi da se motorka guši zbog toga lančanika sa više ili manje zuba. Operater mora da osjeti zvuk i prati brzinu rezanja te prema brzini zalaže adekvatno, preuzimanje mora biti kontinuirano bez zastoja ili promjene zvuka. Ko je krut džaba mu je, bilo koju će ugušiti, u mojim rukama svaka ima ujednačen zvuk. Sve te prepravke koje si izveo su zbog licnog zadovoljstva, potreba je duga priča.

• Like
Reactions: 402
Na vrh