Evo upravo sam promjenio ulje, ali fali mi do max crtice, malo je ispod sredine.
Ina super 5 je 15W-40, jel smijem mješati ulja i doliti ulje drugog proizvođača ali iste gradacije?
Ak staviš INA Super 5 u 539 bude curil još bolje, pošto je 5-ica rijeđa od Super 3, imam doma 539 P iz 2001. curio je ko rešeto, ali doslovno, nek radi 2 min u mjestu, ispod njega lokva ulja promjera 15 cm.
Proljetos smo ga prekolili i majstor je riješio stvar, iznenadio se ugodno što se tiće korpe i kvačila, a neugodno što se tiće spoja na zvonu, ožasna obrada, al majstor je legenda i riješio je on to, još nije kap pustio. Unutra je ulje Super 3, to je za njega dobro ulje.
Kakav je Super TURBO po tečnosti u odnosu na S5 koji je tečniji od S3. Prema podacima sva ulja imaju istu gustoću, no ne mogu procjeniti koje je tečnije.
Mišljenja sam kako je TURBO još tečniji od S5 iz razloga što je jedno od ulja kojem je dozvoljeno korištenje u motorima sa turbo punjačem, a tamo se traži tečnost da se skrati vrijeme do početka hidrodinamičkog podmazivanja, što nam je cilj, te zbog samih tolerancija pokretnih dijelova turbo punjača a i zbog kemijskih svojstava, kažem još jednom, ulja (za turbo motore) su u pravilu tečnija.
Dali je tako i sa Super TURBO uljem u odnosu na S5 i S3 ili sam krivo procjenio, zna li netko?
Evo upravo sam promjenio ulje, ali fali mi do max crtice, malo je ispod sredine.
Ina super 5 je 15W-40, jel smijem mješati ulja i doliti ulje drugog proizvođača ali iste gradacije?
Nije preporucljivo, ali bolje ikakvo nego nikakvo.
Nemam na 539 4*4 2008 god priključno crijevo za hidrauliku, sad će berba kukuruza, a trebat ću za dizanje kible. Nisam nigdje vidio na imtu odakle izlazi to crijevo i kako je izvedeno...
Jel zna tko kak bi se to dalo izvesti šta bi trebalo kupiti i gdje?
Slika ti je prevelikog formata... abrkili
pa čovječe, 75kn sam platio sam onaj "ženski" dio, jer sam morao zamjeniti na rusu, bile su obje križne gore, i cijev nije više od 100kn......znači, manje od 200kn na cjenu fergusona od 78 000kn je skoro zanemarivo.......a danas takav traktor treba imati najmanje 2 izvoda za kipu, najmanje.......
Neznam kako je na 549, ali ručica za uključivanje prednje vuče je na lijevoj straniJel ova ručica uz regulaciju hidraulika od paljenja prednje vuče???
Ja sam mislio da idu s lijeve strane ko na 549 :scratch:scratch
Moći češ upravljati jedino ako ukrutiš poluge. Ako namjeravaš dignuti kiblu polugom za poluge, dići će se poluge u zrak ali neće biti dovoljno tlaka da diže drugi cilindar. Poluge se ukrućuju da nebi došlo do pucanja kućišta i da se ne čeka da se cilindar poluga napuni uljem. Ima i drugog rješenja da ne moraš ukrotiti poluge da bi dobio isti učinak, ali se treba malo pozabaviti sa prepravkom hidraulike.Upravlja se polugom za dizanje i spuštanje poluga? Znači poluge prvo idu u zrak do kraja kad ne mogu više onda ide ulje na cijev za kipu i tako diže kiblu?