• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 4x4

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
Moći češ upravljati jedino ako ukrutiš poluge. Ako namjeravaš dignuti kiblu polugom za poluge, dići će se poluge u zrak ali neće biti dovoljno tlaka da diže drugi cilindar. Poluge se ukrućuju da nebi došlo do pucanja kućišta i da se ne čeka da se cilindar poluga napuni uljem. Ima i drugog rješenja da ne moraš ukrotiti poluge da bi dobio isti učinak, ali se treba malo pozabaviti sa prepravkom hidraulike.

Neznam dal sam baš dobro shvatio. Znači poluge (ruke za zakvačiti plug, brane...) treba fiksirati da se nemogu dizati? i tada bi to funkcioniralo. pod prepravkom hidraulike pretpostavljam da bi trebalo dodati neki ventil, kojim bi se spriječilo punjenje klipa za podizanje poluge te bi sav tlak djelovao na klip za dizanje kible.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Stavi automatsku poteznicu za prikolicu, ako neće smetat, spoji na kiper i radit će

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Ta cijev ti je može napraviti bilo koji hidrauličar, ne mora biti metalna, tako da sutra bi mogao to imati sve montirano gore.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ako sam dobro skužio po ovim svim slikama, novi IMT 539 DV ima zadnji dio, odnosno diferencijal i mjenjač od 540, vidim da mu je ručica za uključivanje kardana s desne strane, a znamo svi da klasični imt 539 ima paljenje kardana s lijeve strane.
Znači straga je to sve jače....bio bi preslab diferencijal za prednji pogon pa su stavili zadnji kraj od 540....hmmm zanimljivo.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
a 540 ima isti diferencijal ko 539......

Ubiti da, 539 ima samo manje trube i slabiju pumpu hidrulika...

Ma mene je zbunila samo ova ručica za uključivanje kradana...zato samo rekao 540...

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
da, 540 ima dužu polugu i na desnoj strani, a hidraulika je dosta jača na 540, nego na 539.....

u nove 539 sam razočaran, nakon gudovca, završna obrada nula bodova, curaka koliko hočeš, ko da ga je djete bojalo.....borna kutina je daleko bolje svoj sredio, nego što su novi traktori, sa izgledom ko 533, dok ovi sa novim izgledom su bolje odrađeni......ovi u gudovcu, kada sam ih vidio, izgleda ko da su stare reparirali.......

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
Ja nabavio cijev za kipu sa ventilom i šupljim vijkom, sad valja sve spojiti i da vidimo kak to funkcionira. Trošak 160 kn, sa rabljenim ventilom.
Potpis za završnu obradu na novim imt-ima, meni su već felge hrđave, voda ulazi pod blatobrane gdje bi lim trebao biti varen. Gumice šta drže haube su već odavno gotove. A traktor je garažiran.
Nije mi jasno zašto ja imam trup i ostalo crno, a kolko sam vidio na drugima je sivo, kaj sfalilo im je bilo sive boje!
Ja sam već reparirao vrata, stakla su ispadala van, pa sam bio primoran to riješiti da se ne podrobe. Zanimljivo je da je na vratima sigurno jedno 10 kg kita navučeno, a spojni varovi su na razini djeteta od 15 godina. Šparalo se na svemu. Neznam kako su odrađeni ovi jači modeli?
Ako nekog zanima mogu sve slikat, šta se tiče 539 4*4

A poluga za ukapčanje kardana je posebna priča, jednom mi se u vožnji uključio i to kad sam vozio špricu dobro da nije dobila pumpa zbog toga. Naime ručkica je preduga i onda kad voziš po polju sic udari u polugu i uključi kardan.

seljačina

Član
Tu od
26 Kol 2012
Poruka
123
Ja nabavio cijev za kipu sa ventilom i šupljim vijkom, sad valja sve spojiti i da vidimo kak to funkcionira. Trošak 160 kn, sa rabljenim ventilom.
Potpis za završnu obradu na novim imt-ima, meni su već felge hrđave, voda ulazi pod blatobrane gdje bi lim trebao biti varen. Gumice šta drže haube su već odavno gotove. A traktor je garažiran.
Nije mi jasno zašto ja imam trup i ostalo crno, a kolko sam vidio na drugima je sivo, kaj sfalilo im je bilo sive boje!
Ja sam već reparirao vrata, stakla su ispadala van, pa sam bio primoran to riješiti da se ne podrobe. Zanimljivo je da je na vratima sigurno jedno 10 kg kita navučeno, a spojni varovi su na razini djeteta od 15 godina. Šparalo se na svemu. Neznam kako su odrađeni ovi jači modeli?
Ako nekog zanima mogu sve slikat, šta se tiče 539 4*4

A poluga za ukapčanje kardana je posebna priča, jednom mi se u vožnji uključio i to kad sam vozio špricu dobro da nije dobila pumpa zbog toga. Naime ručkica je preduga i onda kad voziš po polju sic udari u polugu i uključi kardan.

Hm. vidim da ti traktor niš nevalja a ja tražim neku skalameriju za koju tisuću pa bi se mogli dogovoriti:partyman:

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
I ja sam čuo da IMT nove generacije nisu tko zna što....

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
Hm. vidim da ti traktor niš nevalja a ja tražim neku skalameriju za koju tisuću pa bi se mogli dogovoriti:partyman:
haha, da sad kaj ja to sve sredim onda da ga dam tebi :D nebi to tak išlo :)

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
spojio danas priključak za kipu, kad dignem ruke i fino curi ulje kroz ventil, radi se o rabljenom ventilu za kojeg sam prilikom kupovine pitao dal je ispravan i rečeno mi je da je ispravan, e sad da nisam ja nešto krivo spojio, prije nego šta zvrcnem prodavača i požalim se na ventil da pitam vas za mišljenje?

seljačina

Član
Tu od
26 Kol 2012
Poruka
123
spojio danas priključak za kipu, kad dignem ruke i fino curi ulje kroz ventil, radi se o rabljenom ventilu za kojeg sam prilikom kupovine pitao dal je ispravan i rečeno mi je da je ispravan, e sad da nisam ja nešto krivo spojio, prije nego šta zvrcnem prodavača i požalim se na ventil da pitam vas za mišljenje?

Ako curi kroz njega onda je moguće zaštekao pa ga probaj spojit i otpojit od prikolice (kapiši). Ako i tad curi zovi i cvili i nadam se da si sad nekaj skontal tj. svaki cigo svoga konja hvali. Dakle i dalje niš ne valja pa moja ponuda stoji:mrgreen::D

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
Ventil što ide na cijev, ženski ventil što je na traktoru. Ali bio mi je odmah sumnjiv i mislio sam si da neće držat, kad sma puhnuo u njega nije držao... već sam zamjenio za novi ventil, pa sutra probam, al trebalo bi biti dobro.
Još samo isprobam kak se upravlja...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Čuj ak si isprobavo dizati i finu hidrauliku, a na suho (da nije bilo ništa prikopčano iza) moguće je da ti je izbilo gumicu.
Inače ako ženska priključnica propušta ili je loše otokarena ili joj nevalja gumica, gumica se da zamjeniti, ali ako ni to ne pali mjenjaj ju u trgovini i reci nek reklamiraju robu!!

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ja sam sebi razmišljao kupiti novu kabinu, jer je moja stari tip.......da traktor novije izgleda......al moja je u dobrom stanju, samo trebam nabaviti zadnje staklo, ostala su sva čitava.....kada vidim kako je to sve napravljeno i kvalitetno, onda sam odustao od toga.....iako nova mi i nije skupa 6000kn privatno, a 7200kn u trgovini, sve se dobije u kompletu za montažu.......

Najnoviji postovi

Na vrh