• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 4x4

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
To nije ventil već hidraulična spojnica ili priklučak. Si stavio onaj što se odvrne ili se samo gura?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ali., čemu kupovati polovno, kada samo nova spojnica bez cijevi dođe 75kn......a kompletna oko 180kuna......i samo jedan vijak treba odvrnuti i zavrnuti da se montira i to je sve........

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
Jasna stvar čemu kupovati polovno, ali ja nisam ni došao s namjerom da kupim polovno, nego nisu imali nove pa je lik donese polovnu i uvjeravao me da radi, a ja budala da sam bar probao puhnuti u nju odmah bi znao.
A danas sam išo po tu novu, naravno zamjena + nadoplata.Drugačija je izgledom od nove i ima drugačiji princip zatvaranja.
Hm kak tko zove, evo meni su rekli kad sam zvao telefonski da je to ventil pa i ja tako zovem...
To je ona što se gura, okolo s unutarnje strane ima kuglice.
Nisam dizao finu hidrauliku, kao što sam napisao dignu sam polugu za dizanje "ruku", ruke su se digle do kraja i počelo je ulje teći na tu hidrauličnu spojnicu, ručka za finu hidrauliku je bila skroz dolje, nju nisam ni pipnuo.
Ako sam dobro shvatio poluga za dizanje/spuštanje ruku mora biti na poziciji "BRZO" i onda upravljam polugom za finu hidrauliku? u kojoj poziciji mora biti ona skroz doje, na sredini?

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Najbolje da ugradiš ventil na mjesto pločice u koju dolazi cijev pritiska ulja iz pumpe na hidraulik, na njemu imaš ručicu i kipaš bez diranja poluga.. postoji taj ventil samo neznam cijenu..

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
Najbolje da ugradiš ventil na mjesto pločice u koju dolazi cijev pritiska ulja iz pumpe na hidraulik, na njemu imaš ručicu i kipaš bez diranja poluga.. postoji taj ventil samo neznam cijenu..
Hm nisam sad baš dobro shvatio kamo bi trebao ići taj ventil, ali na Masej Fergusonu sam vidio nekakv ventil ispod sica desno.
Sutra ću do susjeda, ako će biti voljan da probamo kak to radi.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
sxdlxy.jpg

dvosmjernihidraulikxh5.jpg

Košta oko 80€

Posljednje uređivanje:

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
To pa je preveć za moje potrebe, ali veoma zgodna stvar.
Recimo da ja trebam još za jedno crijevo za povrat kam bi to spojio, al bez ovakvog ventila? jel ima ta mogučnost. Pretpostavljam nekud na vrh valjda ima kakva rupa sa šrfarom di ne nabija pritisak.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Povrat ulja spojiš ispod sica sa lijeve gornje strane. Čep je imbusov sa navojem 3/8".

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
Da to sam mislio, Hvala Pjero dobro je znati, al čisto sumnjam da ču to ikad trebati.
Nego da pitam, jel ima kakav čep ili poklopac za žensku hidrauličnu spojnicu, to bude sve prašnjavo nutra, baš sam gledao malo kod jednog 533, prašine kolko želiš u spojnici, pa da se to izbjegne, ako nema bude DIY varijanta.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Imaš original čep koji se stisne unutra, to bi morali imati tu gdje si uzeo euro-priključnicu.

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
Imaš original čep koji se stisne unutra, to bi morali imati tu gdje si uzeo euro-priključnicu.
Hm ja nisam pitao, a trgovac nije ponudio, al budem nabavio sad kad znam da postoji. Al zar se nebi to trebalo prodavati zajedno, a ne posebno?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Posebno i kod nas košta 7 kn, crvene boje, očeš muška ili ženska ;)

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
Jel zna netko iznutrice špere za 539 4*4? Nedavno sam orao na nagibu i bilo blato za popizdit, kad ono špera ne radi, pa sam se mučio s blokadama.

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
jel prednja vuča nepomaže????:scratch
Pomaže, al kotači koji su na mekšem prokližu, i onda banana, a nemam blokadu diferencijala za prvi pogon, a na zadnjem izgleda da ne radi il ja neznam uključit.
Dobra stvar je da bez prvog pogona, prednji kraj klizi dolje, a kad zmotaš volan da se poravnaš nemožeš nikud.
Ranijih godina nam je orao čovjek s običnim štoreom, bacalo ga u drugu brazdu, a još prije smo orali sami tomovinkovićem TV418, ide bez problema al dosta visi, pa nije baš sigurno, al njemu vuku uvijek kotači po dijagonali( znači prednji koji je na mekšem, i zadnji onda kontra tak da to uvijek ide.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,809
Jel zna netko iznutrice špere za 539 4*4? Nedavno sam orao na nagibu i bilo blato za popizdit, kad ono špera ne radi, pa sam se mučio s blokadama.
Isto ko i na običnom 539, ona poluga sa desne strane na preklapanje

karlo.m

Član
Tu od
7 Stu 2012
Poruka
244
Na mome ću i poskidati kompresor tako da dobijem 1ks više...

bok Pjero, ako skineš kompresor i spremnik zraka sa svim pripadajućim djelovima ja bi ga kupio!!!?

Najnoviji postovi

Na vrh