Hvala Muha svaka ti je na mistu , upravo mi je jedan brodar koji ima isti motor reka da minja ulje u Boš pumpi svakih 500 sati i da ima već 13000 sati rada i da motor radi ka sat. Znači to su zaista kvalitetne makine i pumpe.Zakaj ja nemam tetu u okolici Zadra pa da me neka šupa zapala dole devil):
Dize stavi oko 160, ako su približno ne diraj.
Ulje možeš promjeniti svakih 6 mjeseci u pumpi mada bi i jednom godišnje bilo dovoljno.
Pozdrav Muhi i Puknutome kao i svim forumašima.
Muha Ja sam danas uspio promjenit ulje u mojoj linijskoj pumpi na M33/T kako si rekao. Na donji čep sam stavio jednu visokotlačnu cijev sa šupljim vijkom i to sam nekako zavidao jer mi je pristup vrlo skučen . To je crijevo dugačko jedno 25 cm i na kraju sam stavio jedan čep na konus tako da ne moram više skidat donju vidu nego samo otpustim ovu vidu na kraju crijeva i puštam u jednu bočicu. Ulio sam jedno 4,5 dcl ulja i iscurilo mi je jedno 0,5 dcl ulja u bocu, medjutim kad sam pogledao sa druge strane ispod motora sam vidio da ima još 1 dcl ulja koji je neznam odakle iscurio.Znači za informaciju u pumpu stane cca 3 dcl ulja.Nešto mi je govorio jedan prijatelj koji ima istu pumpu da negdje iza njemu curi ulje jeli to normalno i gdje je ta rupa ako znaš kroz koju ist istječe ulje.Hvala pozz:icon_e_wink::