• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Imenjak, cestitke na kupovini, ja dok zavrsim poslove sa svojim onda ga budem opral kaj se bude isto tak sjajil :)
Moze se naci jos uvijek ocuvanih strojeva, samo treba biti strpljiv..
Susjed je prije 4 god kupio 539 82. godiste sa 300 rs, sad ima 1070, traktor je dan danas nov novcat..

Eto, meni da je naci tak ocuvanog 558, sigurno ima jos koji u nekom staglju ili supi, odmah bi ga kupil..

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Pa moze i bez kabine samo da je tako ocuvan, ja bi mu svakako stavio kabinu, ne znam jel iskljucivo 558, ali treba mi nesto sto bi vuklo bar 2x12 i to mozda okretace, a 558 bi mogao kupiti za malo manje para i onda bi mu slozio vanjsku hidrauliku da moze okretati plugove..

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ivane koliko misliš novaca potrošiti na vanjsku hidrauliku ? i kako to misliš napraviti ?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Vanjska pumpa, ili ju staviti ispod bosh pumpe ili ju staviti iznad alternatora da ju pogoni remenica radilice, sad ne znam od kud da vuce ulje, jel iz getribe ili da ima svoju posudu, joystick za upravljanje i ne znam kaj jos treba, nisam bas upucen u to..

Uostalom, nek kosta koliko hoce, samo da si olaksam malo posao..

Ivanz, izgleda solidno, trebalo bi ga pogledati uzivo, a sad za to bas nemam vremena, budem probal zvati pa da vidim, a i gume nisu jeftina stavka, no samo nek je motor u dobrom stanju..

Posljednje uređivanje:

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Ispred jedne kuce u Starom Slatiniku kod Slav. Broda vec duze vrijeme stoji za prodaju 558 sa kabinom. Nisam prilazio i gledao stanje i cijenu jer me ne zanima. Ako nekoga zanima mogu otici traziti broj telefona za kontakt.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Vanjska pumpa, ili ju staviti ispod bosh pumpe ili ju staviti iznad alternatora da ju pogoni remenica radilice, sad ne znam od kud da vuce ulje, jel iz getribe ili da ima svoju posudu, joystick za upravljanje i ne znam kaj jos treba, nisam bas upucen u to..

Uostalom, nek kosta koliko hoce, samo da si olaksam malo posao..

Ivanz, izgleda solidno, trebalo bi ga pogledati uzivo, a sad za to bas nemam vremena, budem probal zvati pa da vidim, a i gume nisu jeftina stavka, no samo nek je motor u dobrom stanju..

Vidim da ima sve djelove, nije neki mastan, al treba pogledati uživo, da ide za 15000kn, bila bi odlična kupovina, al kako kažeš, da je traktor ispravan.....

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ispred jedne kuce u Starom Slatiniku kod Slav. Broda vec duze vrijeme stoji za prodaju 558 sa kabinom. Nisam prilazio i gledao stanje i cijenu jer me ne zanima. Ako nekoga zanima mogu otici traziti broj telefona za kontakt.
Taj stoji barem 2 godine. Nije ulickan za prodaju i motor je izgleda suh, trebalo bi ga probati malo upaliti da se vidi šta je.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
...Uostalom, nek kosta koliko hoce, samo da si olaksam malo posao...

Ivane isto i ja tak razmišljam nekad sem htel ugraditi vanjsku pumpu i kipere i hid volan . Pumpa ispod PVP tandem ili obična sa prioritetnim ventilom ulje iz getribe , celinder za volan i Orsta , celinder za hidraulik dupli ne sa čvrstom vezom (da možeš poluge diči u zrak kad je spušten) i blokada te veze da može tiskati blok ventil (komandni) sa 4 ručice i nekoliko crijeva i tad bi 558 bil solidan traktor . Večinu dijelova sem nabavil no više nisem imal taj traktor tak da nisem ugrađival (tad sem još imel volju raditi :(giggle):)
Cijenu ti nisem napisal to si sam iskalkuliraj . Nisem ljubitelj 558 ali onaj iz oglasa se i meni sviđa !!

Posljednje uređivanje od moderatora:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Čini se dobro rješenje vanjskih izvoda,traktor je 565:
2.jpg

5.jpg

Kupovat traktor bez hidrauličnog volana i radit s njim oranje i pripremu zemlje je ludost u današnje vrijeme..Dat malo više za neki 560/565/577 i ima sve te sitnice kaj 558 nema..I dodatnu pumpu ima večina modela,i hidraulik volan..

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Ivane isto i ja tak razmišljam nekad sem htel ugraditi vanjsku pumpu i kipere i hid volan . Pumpa ispod PVP tandem ili obična sa prioritetnim ventilom ulje iz getribe , celinder za volan i Orsta , celinder za hidraulik dupli ne sa čvrstom vezom (da možeš poluge diči u zrak kad je spušten) i blokada te veze da može tiskati blok ventil (komandni) sa 4 ručice i nekoliko crijeva i tad bi 558 bil solidan traktor . Večinu dijelova sem nabavil no više nisem imal taj traktor tak da nisem ugrađival (tad sem još imel volju raditi :(giggle):)
Cijenu ti nisem napisal to si sam iskalkuliraj . Nisem ljubitelj 558 ali onaj iz oglasa se i meni sviđa !!

Ako valja, otici ce taj jako brzo....

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247

Ovo podebljano ne kuzim, zasto bi to trebalo, pa s polugama hidraulika bi upravljal sa kuglicom i kockicama, a hidr. volan otom potom, moze se raditi i bez toga..

Koliko bi otprilike kostala pumpa i komandni ventil (moze i polovno ako se negdje nade)?

Kupovat traktor bez hidrauličnog volana i radit s njim oranje i pripremu zemlje je ludost u današnje vrijeme..Dat malo više za neki 560/565/577 i ima sve te sitnice kaj 558 nema..I dodatnu pumpu ima večina modela,i hidraulik volan..

Ne znam jel ludost il nije, al sad je teze zivjeti od poljoprivrede nego pred 30 god, pa se mora jako paziti na ulaganja i troskove, a 558 je dosta jeftiniji od ovih navedenih, a jos uz koju tisucu ulaganja moze imati sve kaj oni imaju, a sve zajedno nece dostici njihovu cijenu..

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ko ne proba hidro volan nezna što je to orao s 560 ma milina možeš jednim prstom okretati.
Dok s ovima drugima ruke bole .

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Daš 300-400€ i na ovaj isto složiš hidro volan. A kaj se toga tiće, kolko sam pratil naš a i srpski forum 558 se pokazao bolji orač nego 560.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Neznam kako bi 558 bio bolji orač em lakši,,em neudoban, em nema hidro volan.
Možda za zastarjele je bolji

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Tko misli kupovati 558, neka ga kupi zbog toga kakav je, A ne da se još prije kupnje razmišlja o preinakama, koje su ili teško izvedive ili ne isplative. Npr., stavi kabinu, više ne možeš otvoriti haubu ni natociti gorivo ili vodu. Volan se jedino servo može ugraditi, koji nije ni izbliza dobar kao hidrostaticki na 560. Ipak je 558, 539 s 1 cilindrom više.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Tandem pumpa je prilično skupa, a najbolja je solucija kupiti traktor prema potrebama a ne izmišljati toplu vodu naknadno.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ipak je 558, 539 s 1 cilindrom više.
Pa nije baš tako,558 je ipak masivniji i teži,539 je prelagan za svoju snagu...

A što se tiće oranja,čuo sam i ja da 558 bolje ore od 560,on je navodno pretežak... A sve skupa ih muči mali izbor brzina.

marinko96

Član
Tu od
29 Kol 2015
Poruka
70
Problem sa 539 opet mi propiso semerin radilice onaj zadnji kupio sam neko smece gumeno jer kod nas u bj drugog nema e sad me zanima gdje ima za kupit i kakav semering da vrijedi da nije neko smece

Najnoviji postovi

Na vrh