• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kako na 533 naštelat hidrauliku? Kad dignem poluge do kraja sa automatskom kukom moram još rukama podić poluge da bi sjeo klin. To bi trebalo otvoriti sa desne strane gdje je mjerač?

pomakni graničnik od kuglice , samo pazi!!!!! , praznog hoda mora biti

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Prije bude počela pumpa lupat neg kaj bude nestalo praznoga hoda na polugama..

Posljednje uređivanje:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kako to misliš prije? Pa valjda istovremeno ali ni ne mora lupati pumpa nego se samo čuje šum iz unutra.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Pa graničnik mi je do vrha ako mislimo na onaj mali šarafić, kugla ide skroz do kraja.

Kad dignem poluge rukama mogu još nekih 20 centimetara podići.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ako se dobro sjećam trebalo bi malo zavrnuti maticu od unutarnje vilice kroz bočnu rupu. Treba ti ključ 13 sa račnom i veži ga na dužu špagu jer je unutra masno i lako sklizne. Traktor malo nagni bočno ili još bolje istoči malo ulja.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Zoki znam da je meni pumpa na 549 počela klepetati kad sam zdignal hidrauliku do kraja.. To sam riješil sad s ovim zadnjim remontom..

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Kako omekšat volan na 533? To je užasno sad teško, podmazao sam rukavce i nasuo ulja u puž volana ali nije puno pripomoglo...

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Promjeni ležaje na rukavcima

Posljednje uređivanje od moderatora:

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Jeste možda radili remont volana ili nešto slično? Ja znam da se moj 539 teško motal pa se s vremenom sam smekšal kad se malo "razdelal"

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Radili smo remont da, bio je traktor na kompletnoj generalci...I ja mislim da će to sjest na svoje al nikak...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
digni prednji kraj na dizalicu ,ako onda ide teško , onda je negdje knap ...također pumpaj gune na 2.5 :icon_mrgreen:

Posljednje uređivanje od moderatora:

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Rješili smo volan i hidraulik. Volan je bio dotegnut gore na šarafu strava, pa smo popustili sad ide lagano. A hidraulik smo naštelali na matici iznutra mislim da je ključ 10.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Joj to su neke velike matice mislim ključ 36, jedna se popusti a s drugom se stegne da ne mrda, bar je meni tako objašnjeno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Gore na volanu ležaj koji se podmaziva preko one mazalice ispod kola volana.
Između matica ide pločica kojom se osiguravaju obje matice. Ako je nema opet se bu dotegnulo ili otpustilo.

hapy

Novi član
Tu od
10 Ruj 2016
Poruka
7
Pitanjd, posudio sam 539za vozit drva, kad ga upalim pritisak ulja ok, oko 2 bara, pun gas 2,5 ali kad se zagrije na leru skoro 0 nula a podpunim gasom 2 bara jel se to normalno dešava ili se može nešto popravit a da se ne radi cijeli motor.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Moguće da je loše ulje ili manometar ne valja. Tak je isto i na mom 539 nakon 5 sati pod grabilicom pritisak bude oko 0.5 bara..

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
I moj na vruće ulje na minimum ima oko ½ bara, i sve traktore koje znam su isto na crvenoj skali. Iznimka je 533 koji drži tlak.

Najnoviji postovi

Na vrh