Ako si mu rekaoBoli i mene ***** za tvoj alnaser. I nije poanta koliko moj traktor ima sati, mamlaze jedan, nego je poanta da si na vrijeme spriječio krčanje dok ga pališ nebi trebalo rastavljati traktor na pola da okreneš zubčanik na zamajcu. Ovi novi su sve bolji i bolji. 👎. Svaka čast. Sve veći jebivjetri.
Ispričavam se 👍. Na " nekim " se to može. Nemam ove druge pa nisam znao.Ja bi samo još dodal da se na 533 vijenac na zamajcu ne može okrenuti
Hvala Muha 😁Pikse alnasera se ne podmazuju ničim jer su one napravljene od grafitne bronce koja je samo maziva..... naravno, takve pikse ste mogli kupiti nekad. Tega više nega.....
Na spominjanom alnaseru postoji mjesto za podmazivanje (koje niko ili rijetko ko maže) a ono se nalazi napred na glavi anlasera. Odšarafi se vijak na šarafciger, unutra se pusti par kapi ulje i zašarafi se šarafič, koji služi kao čep, nazad. S tim ste podmazali bendix u njegovoj čahuri jer taj alnaser ima specifični bendix koji može uzrokovati nepravilan rad.
Nekaj slično ko na Mini Morisu ako je ko imal priliku vidjeti tu kvrgu od alnasera.... ali uz malo održavanja oni su neuništivi i pokazalo je vrijeme da rade več pedesetak godina.
Hvala 😀Koliko ti je poznat anlaser i bi li ga znal rastaviti?
Ako se to usudiš, onda treba pogledati stanje četkica i kolektora očistiti (i po potrebi produbiti) kanale između lamela, provjeriti koliko lufta imaju pikse na kojima se rotor vrti, te ih (prema potrebi) i zamijeniti. Osovinu i pikse očisti (naravno i sve ostale dijelove) i podmaži s par kapi ulja, te zavrti da ulje uđe i ravnomjerno se razlije.
Ako ga samo skidaš i ne misliš rastavljati, podmaži pikse uljem, za ti ga i pobriši višak ulja.
Nikako to ne čini mašću, jer ona lijepi prašinu.