• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,149
Ja samo velim da je u ljeti dimio plavo i da je problem bio rješen, sad dali se zimi javljao dim neznam. Nažalost proljetos prodan na brzinu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Ja samo velim da je u ljeti dimio plavo i da je problem bio rješen
Velim, rekel mi je bošista da on to riješava i da dima više nema na tim motorima

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
A koji od njih ne dimi?
Na mojem je napravljena generalka s vrhunskim dijelovima (razbušivanje i honanje, Federal Mogul klipovi i karike), prebranenove dize, namještene na 230bara, pumpa stara cca 2000h, pa dimi plavo ko lokomotiva…
A zbog čega ti motori na Štorcu i Uniju uopće tak plavo dime ak se zna? Konstrukcija mana ili?

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Moj 549 ima naštelanu bošpumpu, dizne, ventile, sve ok. Ali mu na ler gasu zna malo zadimit, ali već pri malom dodavanju gasa na cca 1500 o/motora, kao da boš pumpa bolje probije dizne i zatim povratkom gasa na ler, više nema plavog dima.......Kao da je diznama potrebno malo više gasa-da bolje rade........A sve je naštelano kak treba.......i u radu ne dimi i ne troši nit ulje nit antifriz......i to već 2000 r.s. bez termostata....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,892
A zbog čega ti motori na Štorcu i Uniju uopće tak plavo dime ak se zna? Konstrukcija mana ili?
Ne znam. da znam riješil bi. Znam da neki Universali ne dime, odnosno puno manje nego ovaj moj.
Jedino dime nizbrdo, pri kočenju motorom, jer nemaju gumice na ventilima.

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Pa ako ne troši ulje, antifriz, ako ima snage i pravilno radi, ja nebi ništa diral.....Moj 549 u gore opisanom ler gasu, zaboravil sam napisati , kao malo frflja i ne radi pravilno, i onda mu dam gasa i najnormalnije radi i nedimi....

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
A tak i moj, a dizne ispravne sve i jedna, dobro bacaju-raspršuju, ali na ler gasu malo frfljaju i čim dodam gasa kao da ih probije i normalno radi bez frfljanja i dima

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Ne umarajte se s dimljenjem, a ni s frfljanjem jer onda bute čuli da im i pumpe štekču..... a da bi to sve otklonili to vas vodi u propast i kaj je najgore ništ nebute popravili.
Kad štekču, frfljaju i dimuckaju onda su najljuči ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Tak mora i biti.
Možda sam več to pisal ali ponavljanje je majka znanja.
Imal je kolega 549 koji je radil mekano ali nije baš bilo života u njemu.
Odnesli smo pumpu na popravak (sječam se da je to fest koštalo jer je trebala nova glava, a u to vreme je glava koštala) i nakon popravka kad smo ga upalili u meni se drek smrzel kak to frflja, u pumpi klikče....
A kolegi osmjeh oduva douva i komentar xxxxxx ti xxxxxxx majku to je to, tak je delal dok je novi bil.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,149
Moj 549 isto frflja ,ali s- 46 na Zmaju 142 , to je doživljaj za uši, no već ga tako tjeram desetak godina.

O

ObrisanŽ28

Guest
Ma ajde ti Rumunji dime radi pumpe.
Sad moj dimi plavo radi krša Rumunjskog.
Već drugi put na 50 sati kod majstora.
Bude curila razbit ću ju batom smeće

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,024
Možda nam traktori dime plavo jer vozimo na plavi dizel? Koliko sam primjetil prijatel Kupljenec se ne žali na plavi dim, bez obzira kaj izvlači maksimum iz rakete, jer vozi na eurodizel. :unsure:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Možda nam traktori dime plavo jer vozimo na plavi dizel? Koliko sam primjetil prijatel Kupljenec se ne žali na plavi dim, bez obzira kaj izvlači maksimum iz rakete, jer vozi na eurodizel. :unsure:

Prijatelj raketa niked nebu na niš išla osim eurodizel 🙂
Jer ak se dela nekaj ozbiljno i profesionalno onda tak mora bit😉neko ko ima traktor iz hobija onda može na plavi vozit, koji niš ni ne dela. Moja je maksimalno u pogunu i nema greške, to kaj ona dela svi noviji traktori se mogu posramit🍺🍻💪

Na vrh