• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ne sjećam se više kak se skidaju trube da se promijene semeringi na poluosovinama jer mi ulje podmazuje kočnice.
Za promjenu semeringa poluosovine netreba skidati trubu.

Dovoljno je skinuti matice iza anker ploče i izvuči pouosovinu van

Vjerujem da se semeringi ne mogu zamijeniti bez skidanja trubi i da treba grijati one prstene kaj drže ležaj....

Prsten koji spominješ skidaš ako trebaš mjenjati semering koji štiti da voda ne uđe u lager.
Pošto je kod tebe ulje došlo do pakni najvjerojatnije je i taj semering loš.

Da li se prvo skida desna truba pa lijeva, radi špere ili je svejedno?
Svejedno, bitno je da skidaš jednu po jednu ako se odlučiš na skidanje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Inače u planu imam zamijeniti komplet doboše i pakne pa ako imate kakav savjet, uvijek je dobrodošao jer kočnice su mi za drek-
Obloge daj naljepiti mekše, doboši veliš ne valjaju i nemaš kaj, stavi nove.
Obloge treba obavezno zaljepiti uz nitanje.
Same kočnice se daju poboljšati preradom poluga ali za to treba švasati, brusiti....

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Pošto sam i ja imao problema kod nitanja obloga,zanima me s kim ljepite i nitate od jedne strane ili?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Pošto sam i ja imao problema kod nitanja obloga,zanima me s kim ljepite i nitate od jedne strane ili?
Danas ima tih ljepila za kupiti, čak i za hladno ljepljenje.
Nekad kad nije bilo ljudi koji su se bavili s tim ja sam namazal tekučim metalom i zanital, nikad ih više nije otrglo.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Pitam jer imam u komplet u nekoj narančastoj kutiji valjda od 90tih godina. Kad smo nitali takve bez lijepljenja za čas su se podrobile. Pošto imam IMT 539 i 549, a imaju iste ferode,interesira me da nisu ostarile,inače su na suhom.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ako na kutijin piše Jugoazbest onda nema problema.
Ovo je jedna moja kemija s nitanjem

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Kak nitati od sredine prema van ili od jedne strane,i koje točno ljepilo. Evo mojih IMG_20220109_210903~2.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kak nitati od sredine prema van ili od jedne strane,i koje točno ljepilo.
Rekoh ti, ja se s ljepilima nisam umaral. Ima po ZG dučana koji prodaju oblogu i tam ima ljepila.
Pakne se nitaju od sredine prema van, uvijek

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Velim, drobile su se za par dana kako god da smo nitali. Nebitno dali jako zakivali ili blago. Poslje dali u napeći u firmu koja se bavila disk pločicama u Varaždinu,no sad su pri kraju.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja nisam tak nikad od sredine van, ali apsolutno nikad, a natukel sam ih se fajn puno. Nema tu pravila, već stvar navike.
Meni je logički od sredine prema van da bi se obloga redom prilagođavala.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Neznam zbog čega, ako jednu sran lupiš i odna sedne nema se kaj prilagođavati.
Prilagodi se prema tromblinu, al mislim da je stvar navike, i ručno i na mašinu kad nitam uvjek zjedne strane počnem.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Prilagodi se prema tromblinu
Kamion i raketa su dva različita pojma, igra je u promjeru ;)
Otrgne paknu prije nego se stigne prilagoditi.

U školi smo učili, a ja sam si doma i strojček za to napravil, da se pakne nakon nitanja trebaju potokariti jer nikad nakon nitanja nisu ravne.
To sam koristil za TAM program i to je odmah kočilo kak treba

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Onda moram ja na svojoj raketi skinut ferode dole i pogledat kak to ide, imam doma neke 2 nove a još 2bum moral nabavit. Kaj nitaš sa bakrom ili aluminijom?

Najnoviji postovi

Na vrh