• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Jupiter977
Eto ga na, vidiš sad je to novi moment, tome sam se zapravo i nadao.
Odabrao si dobar put da dotrajalu instalaciju zamijeniš s novim žicama. Imaš na Internetu tih šema mali milijun.

Jupiter977

Novi član
Tu od
5 Sij 2022
Poruka
8
Ti imaš dinamo ili alternator?
Imam alternator
Nasao sam originalnu semu, ali se na njoj nista ne vidi, onda sam trazio jos neke seme, i uspeo sam da nadjem neku univerzalnu koja se razlikuje dosta od originalne. Onda sam seo i nacrtao neku svoju, a to bi izgledalo ovako:
Prednja svetla idu na 3 osiguraca (pozicija, kratko, dugo).
Migavci na 2 (prednji levi i zadnji levi, prednji desni i zadnji desni)
Zadnja svetla bi isla na 1 (levo i desno poziciono)
Zadnje radno svetlo i stop lampe pozadi bi isle na 1
1 sam rezervisao za radio, upaljac, svetlo u kabini (to cu tek ugraditi)
i ostaje glavni osigurac od 30A, kroz njega ide + kroz ampermetar na bravu.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
ja imam alternator na 533. imam samo lampicu. to radi. mislim da na alternator nede ampermetar.

Jupiter977

Novi član
Tu od
5 Sij 2022
Poruka
8
Stop prekidac ide na isti osigurac kao i zadnja radna lampa, kontakt ide preko glavnog osiguraca od 30A, a brisac ce verovatno dobiti svoj osigurac kada ga budem ugradio.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Stop prekidac ide na isti osigurac kao i zadnja radna lampa, kontakt ide preko glavnog osiguraca od 30A, a brisac ce verovatno dobiti svoj osigurac kada ga budem ugradio.
Nemoj baš tako, jako si rekli bi "zalutao". Prouči sad shemu i onda napravi kako mora biti. 344f0bf522fde30eace32b89c2bcf87a.jpg

Posljednje uređivanje:

Jupiter977

Novi član
Tu od
5 Sij 2022
Poruka
8
Jedino me buni ovo za oborena svetla, po ovom uputstvu levo i desno su na posebnim osiguracima dok je kod mene drugacije, iza prednje maske dolazi snop kablova, i u njemu su dve zice za migavce, jedna za prednju poziciju, jedna za oborena i jedna za duga svetla.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
I tako je dobro, ali je kvalitetnije da su ti svjetla razdvojena. Ako se dogodi kvar na jednom faru drugi ti ostane u funkciji.

Jupiter977

Novi član
Tu od
5 Sij 2022
Poruka
8
Videcu kada budem uzeo novu instalaciju da li su razdvojena prednja oborena svetla. Do sada nisu bila, mozda je to nekada menjano, pa je zato drugacije.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Danas malo stisla zima pa reko da malo raketu provozim na minus6🙂😉
Malo se odpeljal do šume, al su susedi gledali kroz prozor kam idem, sve ih znaima kam ja to sad idem po zimi 🙂
Inače raketa ne pozna minus ni niš🙂
Evo koja sličica, inače za one koji neznaju raketa je radni traktor, a ne traktor za pokazivanje.

Prekrasna šuma, a kakva bu tek za 15-20 godina

Najnoviji postovi

Na vrh