Da li je to tahometar s e-baya? Kako se on spaja? Ako sam dobro zaključil on ima 2 žice. Plus ide na W alternatora, a druga na masu? Ili je moj zaključak krivi?E točno sam tako mislio napravit. Stavio bi ovakav tahometar:
Da li je to tahometar s e-baya? Kako se on spaja? Ako sam dobro zaključil on ima 2 žice. Plus ide na W alternatora, a druga na masu? Ili je moj zaključak krivi?E točno sam tako mislio napravit. Stavio bi ovakav tahometar:
Odi u Stupnik u smit commerce, žica kakvih hoćeš jedino kaj nemaju crnog plastičnog bužira, a i gumiranog imaju samo veliki fi,prije je bilo od fi4 do 30. Al imaš silikonskih bužira kakvog hoćeš jest da je skuplji....Jeste li znali da je u maloprodaji, barem u Zg i okolici, nemoguće kupiti rebrasti bužir za autoinstalacije, bilo puni, bilo razrezani? Jedino što sam uspio naletiti je fi 20 u duljini 25 metara, za sve traktore u susjedstvu. Isto tako i licnastu žicu? Ok, žice se čak i nađe 1.5 kvadrata u plavoj boji. Nemoguća misija, kao da tražim eliksir života. U ovom "projektu" oživljavanja umirovljenika sam skužio da od instalacija radi paljenje te prednje kratko i dugo svjetlo, sve ostalo nula bodova. Žice prema iza su istrunule i popucale, stražnje lampe razbijene, do prvih žmigavaca uopće nema žica, automat žmigavaca povezan s krive stopice na krivu stopicu prekidačaJoš i dobro da ništa nije radilo kad se pokušalo uključiti, tko zna gdje bi zaiskrilo
![]()
Hvala, ali ne bih htio gnjaviti za 2-3 metra bužira. Ovo mi je ionako plan završiti do proljeća, pa možda i naletim do tada na nešto. U stvari, danas sam raspetljavao šumu ispod upravljača pa sam skužio da čak neću ni trebati previše bužira. Dio žica je čak i dobar. Istina da su relativno krute i s godinama oblikovane, ali im je izolacija dobra pa sam zamijenio samo jednu važniju trasu i par signalnih za osvjetljenje koje su popucale. Odgovara mi polakši tempo, da svaki dan napravim neku sitnicu jer u hodu moram smišljati kud provući i gdje najefikasnije spojiti vodove koji su nedostajali. Sad sam si napravio i pripremu za žmigavce, to još sutra ubacim i onda sam se izvukao ispod instrument table, dalje će biti lakše, manje klaustrofobično.Nazovi Hubzina, vidi kaj ima pa odluči. Mogu ti to kupiti i donesti do Zagreba tijekom slijedećih 10-tak dana, skupa s termobužirima ak ti trebaju za pojedine žice (do indikatora tlaka ili osjetnika temperature...)
Ako je iz Pevexa, to je vjerojatno onaj "obični" građevinski, nisam siguran koliko je taj postojan na UV i ostale stvari koje se mogu pronaći u radnim uvjetima traktora.Ja kupovao onaj negorivi rebrasti bužir mislim da je 20 mm u Pevexu
Ako je na dnu boce može biti ventil,a može biti i trula boca,jer sav kondenzat pada na dno i tu se zadržava i tako s vremenom truli i korodira dok ne oslabi dovoljno da pritisak izbije van. Možda ćeš moći tako vidjeti a možda ju moraš i skinuti da bi utvrdio što je na stvari.jeli u pitanju onaj ventil ili nešto drugo
Moj 533 ima takav razvodnik i na njega je spojen grijac.Ako ima kod rezervoara razvodnik ko i 539, možda je i dobro spojeno ShieldSquare Captcha
A da na lampicu spojis.minus?Još dva pitanja. Onaj lajtung koji vodi od gornje strane rezervara prema grijaču, kako on dobiva naftu kad nafta za "normalan" rad ide slobodnim padom dolje pipicom ispod rezervara, a ovo je iznad sredine rezervara? I drugo, strujno. Spojio sam novi indijski prekidač za žmigavce, onaj koji ispod ima hrpu izvoda i signalna lampica na prekidaču svijetli konstantno kad se da kontakt. Plus na lampicu sam doveo s izvoda C s automata koji ima 3 pina (ulaz +, izlaz +, C kontrolna). Moja logika je bila da će lampica biti ugašena dok se ne uključi lijevi ili desni žmigavac i tad će žmigati. Na prekidaču ima jedan izvod koji dobiva kontakt na način da je spojen s lijevim izlazom kad se da desni žmigavac te je spojen s desnim izlazom kad se da lijevi žmigavac. Ako ste uspjeli shvatiti opis, zanima me što se spaja na tu stopicu?