Petretic549
Iskusan lik
- Tu od
- 19 Lis 2011
- Poruka
- 1,517
Skraćuješ vijek ovisno od toga opterećuješ li ga kao 558 ili 539, na kraju balade ako imas sluha za stroj može bit i motor od 577(S44) trajati ce mjenjač koliko je i zamišljen..
zavisi za šta ga koristiš. večina ljudi to stavlja radi povečanja sile na kardanu radi freze.Pozdrav, molio bi za pomoc cijenjene clanove foruma, kupio sam imt 533, sve je u super stanju, gume, limarija, instalacija, hidraulik, mjenjac itd. Problem je u motoru i razmisljam o ugradnji m34 motora za kojeg sam cuo da odgovara umjesto originalnog, pitanje se odnosi moze li ostatak traktora izdrzati snagu novog motora od 60 ks? Vidio sam po internetu vec dosta takvih traktora ali neznam koliko skracujem vjek trajanja cijelog pogonskog dijela tom zamjenom???
Ako misliš koristit iste strojeve sa kojima radi 539 za 549 nećeš ništa pogriješit jer je 549 dosta sposobniji od 539, a potrošnja im je gotovo identična!Znam, kad bolje razmislim snaga bez tezine ne znaci mi nista, najvise bi se oralo na manjim parcelama a tu je zemlja izrazito teska. Mislim da bi mi 560 bio taman ali u tom slucaju moram i druge prikljucke kupovat, na 539 korisim plug 1x16 i 2x10 i frezu 160 cm oko 300 kg pa se mislim i za 549 jer tada priključke nebi trebao mjenjat ali opet nisam siguran jel mi 549 dovoljan za teze poslove. Uglavnom ovo sto sam mislio radit na 533 mi nije bas isplativo.
Hvala na slikam,radim jednom čovjeku instalaciju na traktoru pa on hoće da mu svi kablovi budu kakvi su i došli na traktoru,imam kablove svih boja i bužire svih veličina pa ću ih samo provuć kroz bužir i sastavit
To je isto neki grdi fan, neznam samo gde buš ovakvu spojku sa slike uzel.on hoće da mu svi kablovi budu kakvi su i došli na traktoru
Ne radi to znatno ćeš oslabiti motor.Idem u smjeru toga da ubrzam diferencijal na 533.
Slažem se ali ne radim na svom traktoru,Ovo za boje žica na traktoru... kaj reći o tome da su na mom 533 išle identične crne žice prema izaI ja sam picajzlast u nekim stvarima, ali nemojmo pretjerivati. Stavi mu svaku različitu boju, ucrtaj ih na papir koja je što i vozi
ovakve gornje kuka kakva je na slici su najbolje riješenje. ovaj donji dio koji se šerafi na trubu je genijalan. ja imam takvu sličnu(isti je princip ali drugačije dimenzije.)
Zna li iko koje su boje provodnici na 539 koji se spajaju na priključnicu iza sica