...svaki dan napravim neku sitnicu jer u hodu moram smišljati kud provući i gdje najefikasnije spojiti vodove koji su nedostajali. Sad sam si napravio i pripremu za žmigavce, to još sutra ubacim i onda sam se izvukao ispod instrument table, dalje će biti lakše, manje klaustrofobično.
Pokušavam iscrtati i shemu po dijelovima, pa ako ću se na kraju i sam snaći u njoj, ukalupiti ću je u jednu cjelinu. Otprilike ovako (ima u njoj 2-3 greške u nazivima).
Pozdrav,Još dva pitanja.
...drugo, strujno. Spojio sam novi indijski prekidač za žmigavce, onaj koji ispod ima hrpu izvoda i signalna lampica na prekidaču svijetli konstantno kad se da kontakt. Plus na lampicu sam doveo s izvoda C s automata koji ima 3 pina (ulaz +, izlaz +, C kontrolna). Moja logika je bila da će lampica biti ugašena dok se ne uključi lijevi ili desni žmigavac i tad će žmigati. Na prekidaču ima jedan izvod koji dobiva kontakt na način da je spojen s lijevim izlazom kad se da desni žmigavac te je spojen s desnim izlazom kad se da lijevi žmigavac. Ako ste uspjeli shvatiti opis, zanima me što se spaja na tu stopicu?
Vjerovatno je ventil jer boca nije trula skinut ću ga i probat rastavit.Ako je na dnu boce može biti ventil,a može biti i trula boca,jer sav kondenzat pada na dno i tu se zadržava i tako s vremenom truli i korodira dok ne oslabi dovoljno da pritisak izbije van. Možda ćeš moći tako vidjeti a možda ju moraš i skinuti da bi utvrdio što je na stvari.
539 sa klipnom pumpom garant nema razvodnika.Ako ima kod rezervoara razvodnik ko i 539, možda je i dobro spojeno ShieldSquare Captcha
533 ima svaki.Moj 533 ima takav razvodnik i na njega je spojen grijac.
Super,Elektrotehnika mi je osnovna struka, imam sve osnovno što je potrebno za izmjeriti ili isprobati što je gdje spojeno i radi li. Također mislim da sam do sad dao povratnu informaciju za sve što sam ovdje pitao, a ako je i nisam, onda je to još u fazi izrade ili popravka i nije gotovo. Stvar je u tome da ne znam sva pravila za svaku oznaku na pojedinom elementima. Konkretno me zanima oznaka C na automatu za žmigavce. Da li je na tom kontaktu stalni plus ili prekida u ritmu žmigavaca? Staviti ću i fotku automata i prekidača.
Ako sam dobro shvatio, ovo je pogled od prednjeg desnog čoška ako gledamo prema traktoru. Prema tome je kod mene dobro spojeno, donji izvod ide na grijač, a gornji na filter. Samo što kod mene gornji ne ide ovako povratno vrhom, nego ispod rezervara, al to je već stvar dizajna valjda. Ali ono što me zanima je kako kroz taj lajtung dođe nafta do grijača ako je spojen iznad sredine rezervara?
(Gledao sam sada na eBayu ima tih prekidača za žmigavce za Massej Fergusone, ni tamo ne mogu pročitati oznake.)Stavio sam i shemu tog šaltera. Znači ima stopicu za ulaz sa automata 49a, ima dvije stopice za desni žmigavac, dvije stopice za lijevi žmigavac, dvije stopice za žaruljicu te ima jednu stopicu koja kad uključim desne žmigavce, ima spoj s lijevim žmigavcem (ali samo sa desnom stopicom sa sheme) te ima spoj s desnim žmigavcem (isto samo ovim s desne strane sheme), kad uključim lijeve žmigavce. Žarulju sam spojio na masu zajedno s kućištem automata te drugi kraj žaruljice na C oznaku automata. Po logici, (barem mojoj), žaruljica ne bi smjela svijetliti kad je prekidač u neutralnom položaju jer je netko može zamijeniti za kontrolnu lampicu alternatora (provjereno na mojem starom. Jer kad je prekidač u neutralnom položaju to je isto i kao da je odspojen od automata. Ovih dana to ne mogu provjeravati, pa kad ulovim vremena ispitati ću to još jednom.
Zmešale su mi se brzineŠto se tiče lajtunga iz rezervara, odnosno prema grijaču, ovakva je situacija. Iz rezervara ide jedan lajtung na nešto što je kao neki razdjeljnik (?). S gornjeg izvoda ide lajtung na vrh drugog filtera nafte, a s donjeg izvoda ide crijevo na grijač.