...svaki dan napravim neku sitnicu jer u hodu moram smišljati kud provući i gdje najefikasnije spojiti vodove koji su nedostajali. Sad sam si napravio i pripremu za žmigavce, to još sutra ubacim i onda sam se izvukao ispod instrument table, dalje će biti lakše, manje klaustrofobično.
Pokušavam iscrtati i shemu po dijelovima, pa ako ću se na kraju i sam snaći u njoj, ukalupiti ću je u jednu cjelinu. Otprilike ovako (ima u njoj 2-3 greške u nazivima).
Još dva pitanja.
...drugo, strujno. Spojio sam novi indijski prekidač za žmigavce, onaj koji ispod ima hrpu izvoda i signalna lampica na prekidaču svijetli konstantno kad se da kontakt. Plus na lampicu sam doveo s izvoda C s automata koji ima 3 pina (ulaz +, izlaz +, C kontrolna). Moja logika je bila da će lampica biti ugašena dok se ne uključi lijevi ili desni žmigavac i tad će žmigati. Na prekidaču ima jedan izvod koji dobiva kontakt na način da je spojen s lijevim izlazom kad se da desni žmigavac te je spojen s desnim izlazom kad se da lijevi žmigavac. Ako ste uspjeli shvatiti opis, zanima me što se spaja na tu stopicu?
Pozdrav,
Imam nešto znanja iz auto elektrike i budem ti pokušao biti sada od koristi, dakle - nisam tu da te zajebavam!
Iskreno želim da ti pomognem i da ti osobno iz ove eventualne rasprave nešto usvojiš, naučiš. Nemam pojma da li imaš i da li znaš koristiti univerzalni mjerni instrument, kao ni da li imaš probir štift / ispitnu lampicu.
Za razgovor je potrebno najmanje dvoje, dakle spreman sam i želim s tobom razgovarati sve dotle dok ti ne složiš sebi funkcionalne žmigavce na traktor. NISAM SPREMAN za nešto poput načina: postavim "pitanje", koje zakuha kašu, a onda nestanem, bez da sam drugima dao povratnu informaciju, takav pristup ne poštujem, iako je netko, nije bitno tko, ovdje na forumu, u jednoj drugoj temi bio napisao da se kao na forumu može raditi drugome sve i svašta, "trkeljati bez veze, popljuvati ga itd. i slično". E s takvim se načinom ja ne slažem. Život je ozbiljan i nikoga ne mazi, zato ipak budimo ozbiljni.
Uočio sam iz tvojih postova da ti znaš postaviti fotografiju na ovaj forum.
Nije mi poznato zašto nisi, ali te sada ja molim: "postavi ovdje jasnu fotografiju stražnje strane tog tvojeg indijskog prekidača za žmigavce, jer na Internetu je dostupno bezbroj vrsta tih prekidača, s koje kakvim izvedbama".
Završio si svoj post rečenicom :
ako ste uspjeli shvatiti opis... Evo, ja sam malo prije otišao u garažu i stavio na hrpu nekoliko automata za žmigavce.
Dopusti mi malo stručne slobode da ti pokažem na primjeru, da to tako napisano nikome nije dovoljno "za ozbiljan ulazak u problematiku i defektažu": primjer - uzmi Unimer, ili ako ga nemaš uzmi "probir štift" / ispitnu lampicu za 12V i ispitaj gdje ti na "ovaj automat" za žmigavce dolazi napajanje iza osigurača (15/54), a gdje je izlaz prema prekidaču, te napiši da li "u stanju mirovanja" na izlazu iz automata za kontrolnu žaruljicu postoji prisutan plus, ili ga nema. NAMJERNO ne ukazujem na koji od ovih automata mislim, tek da ti i svi skužite da nije baš tako jako lako, drugome u svojoj glavi, napraviti "vizualizaciju tuđeg opisa, nečega", ono što je pjesnik htio reči. Ali, ako staviš sliku, ona govori barem nekome tko pozna temu više od 1000 slova.
Dakle, tvoj problem s šalterom je zapravo jednostavan, ali da ja sad ipak ne žurim pred rudo. Ponovo te molim: postavi fotku stražnje strane tvojeg prekidača za žmigavce i skicu kako si to spojio.
Iskreno se nadam nekakvoj tvojoj konkretnoj reakciji, fotografiji, skici.
Želim da ti pomognem!
Lp
PS
Kolega
@ZJ je postavio jednostavnu i funkcionalnu shemu rješenja rada kontrolne žaruljice. Uz takvo rješenje postoji još i nekoliko drugih, vezano uz takav prekidač za žmigavce.