Nije to nikakva divlja remenica, nego normalna remenica za te traktore koja je preko plosnatog remena pogonila ¨npr. dreš (a što je to neka ti ZJ pokaže sliku - made in njegov pokojni otac)!remenica radilice se vrti jednako kao radilica. to ti je valjda ona neka divlja remenica koja ide iza traktora pod 90 stupnjeva.
Ima li netko nacrt nosača za bočnu stranu, ili prednju stranu za kopčanje pluga za vinograd?
View attachment 52918
Ovako nešto:
View attachment 52919 View attachment 52920
E točno sam tako mislio napravit. Stavio bi ovakav tahometar:Ne trebaš se mučiti tak. Optičkim tahometrom izmjeriš brzinu vrtnje remenice na radilici i usporediš s urom na traktoru.
Na takav sam način kalibriral univerzalni tahometar, spojen na W-klemu alternatora.
Jeste li znali da je u maloprodaji, barem u Zg i okolici, nemoguće kupiti rebrasti bužir za autoinstalacije, bilo puni, bilo razrezani? Jedino što sam uspio naletiti je fi 20 u duljini 25 metara, za sve traktore u susjedstvu. Isto tako i licnastu žicu? Ok, žice se čak i nađe 1.5 kvadrata u plavoj boji. Nemoguća misija, kao da tražim eliksir života. U ovom "projektu" oživljavanja umirovljenika sam skužio da od instalacija radi paljenje te prednje kratko i dugo svjetlo, sve ostalo nula bodova. Žice prema iza su istrunule i popucale, stražnje lampe razbijene, do prvih žmigavaca uopće nema žica, automat žmigavaca povezan s krive stopice na krivu stopicu prekidača Još i dobro da ništa nije radilo kad se pokušalo uključiti, tko zna gdje bi zaiskrilo
Da li je to tahometar s e-baya? Kako se on spaja? Ako sam dobro zaključil on ima 2 žice. Plus ide na W alternatora, a druga na masu? Ili je moj zaključak krivi?E točno sam tako mislio napravit. Stavio bi ovakav tahometar:
Odi u Stupnik u smit commerce, žica kakvih hoćeš jedino kaj nemaju crnog plastičnog bužira, a i gumiranog imaju samo veliki fi,prije je bilo od fi4 do 30. Al imaš silikonskih bužira kakvog hoćeš jest da je skuplji....Jeste li znali da je u maloprodaji, barem u Zg i okolici, nemoguće kupiti rebrasti bužir za autoinstalacije, bilo puni, bilo razrezani? Jedino što sam uspio naletiti je fi 20 u duljini 25 metara, za sve traktore u susjedstvu. Isto tako i licnastu žicu? Ok, žice se čak i nađe 1.5 kvadrata u plavoj boji. Nemoguća misija, kao da tražim eliksir života. U ovom "projektu" oživljavanja umirovljenika sam skužio da od instalacija radi paljenje te prednje kratko i dugo svjetlo, sve ostalo nula bodova. Žice prema iza su istrunule i popucale, stražnje lampe razbijene, do prvih žmigavaca uopće nema žica, automat žmigavaca povezan s krive stopice na krivu stopicu prekidača Još i dobro da ništa nije radilo kad se pokušalo uključiti, tko zna gdje bi zaiskrilo