• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,930
Na cuk šalter sam i mislil, ali ukrasti struju sa brave jer ako se zakopaš u osigurače i ideš odande mogel bi imati sto problema

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
Ja mislim da je u originalu bio prekidač na tabli sa instrumentima sa lijeve strane u razini kontakt brave.
Moraš povest računa da ti se ta lampa ne pali istovremeno kada i pozicija jer onda ne možeš proći tehnički jer sa stražnje strane ne smije ništa bijelo svijetlit osim ako nije svijetlo za tablicu.
Ja imam na 539 spojeno preko pozicije iz zadnjih stop lampi(instalacija je rađena nova u kućnoj radinosti!), prekidač je na radnom faru i to radi tako od kad znam za sebe preko 20 godina bez problema. Povedi računa samo da ne spajaš bas neki H3 radni far jer u suprotnom bi se mogla stopit instalacija ak je neka slabašna.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,126
Ja mislim da ih više ne proizvode. Recimo na mojem Torpedu ima, ne znam da li je dolazila i na IMT-U u originalu, u svakom slučaju bilo je zgodno rješenje tada.

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
240
Prekidač na instrument tabli postoji, ali mi je muka kad se sjetim onog kupusa od žica ispod table, odmah me vrat zaboli i prije nego počnem svijati glavu da vidim nešto unutra. Ako ima neke žice na sebi pokušati ću dokučiti kamo idu, a ako nema onda ću podesiti da se može upaliti nakon davanja kontakta. Inače sam konformist, pa pokušavam sve podesiti kako je i u originalu, ali ako procijenim da će biti previše provlačenja žica ispod volana, moguće da ću ipak ići na opciju spajanja s pozicije i dodavanja prekidača na lampu. To se neće vjerojatno nikad koristiti, ali ako je u originalu postojala ili treba za tehnički, onda ću je svakako staviti. Staviti ću 1.5 kvadrata žicu iako vidim na lampama koje se prodaju, neke tanke konce 0.75 valjda.

Mihael1982

Novi član
Tu od
20 Sij 2018
Poruka
27
IMG_20221113_133313.jpg
Pozdrav, na koju se remenicu odnose obrtaji označeni na traktometru. Na remenicu na radilici ili remenicu na vratilu kardana? Hvala na odgovoru.

Prilozi

• IMG_20221113_133313.jpg
    IMG_20221113_133313.jpg
    35.5 KB · Pregleda: 5

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
818
remenica radilice se vrti jednako kao radilica. to ti je valjda ona neka divlja remenica koja ide iza traktora pod 90 stupnjeva.
1668345325660.png

Mihael1982

Novi član
Tu od
20 Sij 2018
Poruka
27
Tako sam si nekak i mislio, ali nisam bio siguran. Na traktoru nemam priključak za sajlu traktometra pa ću pokušati spojiti obrtomjer koji ide preko alternatora. Izmjerim okretaje remenice i po njima klibriram obrtomjer. Mislim da bi to trebalo raditi.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,890
Ne trebaš se mučiti tak. Optičkim tahometrom izmjeriš brzinu vrtnje remenice na radilici i usporediš s urom na traktoru.
Na takav sam način kalibriral univerzalni tahometar, spojen na W-klemu alternatora.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,264
remenica radilice se vrti jednako kao radilica. to ti je valjda ona neka divlja remenica koja ide iza traktora pod 90 stupnjeva.
Nije to nikakva divlja remenica, nego normalna remenica za te traktore koja je preko plosnatog remena pogonila ¨npr. dreš (a što je to neka ti ZJ pokaže sliku - made in njegov pokojni otac)!

Mihael1982

Novi član
Tu od
20 Sij 2018
Poruka
27
Ne trebaš se mučiti tak. Optičkim tahometrom izmjeriš brzinu vrtnje remenice na radilici i usporediš s urom na traktoru.
Na takav sam način kalibriral univerzalni tahometar, spojen na W-klemu alternatora.
E točno sam tako mislio napravit. Stavio bi ovakav tahometar:

Prilozi

• IMG_20221113_143517.jpg
    IMG_20221113_143517.jpg
    30.2 KB · Pregleda: 11

andri

Novi član
Tu od
8 Lis 2022
Poruka
1
Zdravo,
Zna li kdo kdje bi dobijo šraufe za korpu kvačila za motor IMR IM-033 I.
Slike su u prilogi,
Hvala vam.

Prilozi

• IMG_20221113_115217.jpg
    IMG_20221113_115217.jpg
    49.8 KB · Pregleda: 10
  • IMG_20221113_115228.jpg
    IMG_20221113_115228.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 10
  • IMG_20221113_115245.jpg
    IMG_20221113_115245.jpg
    36.7 KB · Pregleda: 10

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
240
Jeste li znali da je u maloprodaji, barem u Zg i okolici, nemoguće kupiti rebrasti bužir za autoinstalacije, bilo puni, bilo razrezani? Jedino što sam uspio naletiti je fi 20 u duljini 25 metara, za sve traktore u susjedstvu. Isto tako i licnastu žicu? Ok, žice se čak i nađe 1.5 kvadrata u plavoj boji. Nemoguća misija, kao da tražim eliksir života. U ovom "projektu" oživljavanja umirovljenika sam skužio da od instalacija radi paljenje te prednje kratko i dugo svjetlo, sve ostalo nula bodova. Žice prema iza su istrunule i popucale, stražnje lampe razbijene, do prvih žmigavaca uopće nema žica, automat žmigavaca povezan s krive stopice na krivu stopicu prekidača :) Još i dobro da ništa nije radilo kad se pokušalo uključiti, tko zna gdje bi zaiskrilo :)

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
Jeste li znali da je u maloprodaji, barem u Zg i okolici, nemoguće kupiti rebrasti bužir za autoinstalacije, bilo puni, bilo razrezani? Jedino što sam uspio naletiti je fi 20 u duljini 25 metara, za sve traktore u susjedstvu. Isto tako i licnastu žicu? Ok, žice se čak i nađe 1.5 kvadrata u plavoj boji. Nemoguća misija, kao da tražim eliksir života. U ovom "projektu" oživljavanja umirovljenika sam skužio da od instalacija radi paljenje te prednje kratko i dugo svjetlo, sve ostalo nula bodova. Žice prema iza su istrunule i popucale, stražnje lampe razbijene, do prvih žmigavaca uopće nema žica, automat žmigavaca povezan s krive stopice na krivu stopicu prekidača :) Još i dobro da ništa nije radilo kad se pokušalo uključiti, tko zna gdje bi zaiskrilo :)

Kod Jozića je bilo bužira 6, 8 i 10mm, jedino kaj nije takav plastični rebrasti već je onaj običan gumeni.

Najnoviji postovi

Na vrh