DGimt
Aktivni član
- Tu od
- 27 Ruj 2022
- Poruka
- 241
Pročitao sam komentare, a usput pogledao i par videa i na jednom sam našao točno moj slučaj ;-) Inače znam kako bi trebale kočiti i kako se podešavaju pakne preko onog zupčanika, a kako s tim podešavanjima nisam uspio dobiti ono što sam očekivao, pitao sam tu. Znači, osovina koja od smjera traktora ulazi u trombl treba imati hod gore dolje, tako da je to kod mene u redu. Šaraf tj. pin za podešavanje ću pokušati nabaviti, ako ne uspijem, odrezati ću glavu na nekom dužem normalnom šarafu i napraviti novi navoj za njega.
Prema svemu sudeći, problem bi mogao biti u sadašnjim paknama. Nije da traktor ne koči, stane on, ali ja bih volio da to bude još bolje. Vjerojatno ću "riskirati" 200-300 kn pa kupiti nove pakne i federe. Imate li preporuku, uzeti samo obloge pa ih sam staviti s nitnama (nisam baš siguran da imam alat za to, mogu li to nekako priručno odraditi?) ili kupiti komplet paknu s podnožjem?
Evo u prilogu par fotki kako sadašnje pakne izgledaju.

Prema svemu sudeći, problem bi mogao biti u sadašnjim paknama. Nije da traktor ne koči, stane on, ali ja bih volio da to bude još bolje. Vjerojatno ću "riskirati" 200-300 kn pa kupiti nove pakne i federe. Imate li preporuku, uzeti samo obloge pa ih sam staviti s nitnama (nisam baš siguran da imam alat za to, mogu li to nekako priručno odraditi?) ili kupiti komplet paknu s podnožjem?
Evo u prilogu par fotki kako sadašnje pakne izgledaju.