Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Ma tak i primeni, ja im samo potrubim i lepo ih pozdravim🤭
Nema ti mjerača, od iza je cijevčica mesingana, to je odušak, iberlauf.@Kapetan_broda_Kupljenec znači ulje se toči na taj čep, a mjeri se gdje točno? Pretpostavljam da je ista shema i za PVP na M34 motoru?
Toliko da se dize prednni kraj...dakle previseKoliko kilograma podiže hidraulika na 539?
nemam pojma kolika mora biti debljina pakni. ako su pakne jako stare a imaju dovoljno debljine, kočit će ti loše jer su pakne pretvrde od starosti.Danas sam opet malo šarafio po traktoru pa imam nova pitanja Otvorio sam kočnice, pakne imaju dosta mesa, skoro pola cm. Očistio sam sve unutra, malo prošao šmirgl papirom po oblogama. Lijeva kočnica mi je slabije kočila pa sam malo raširio pakne i smanjio sam duljinu šipke koja ide od motora do cijevi kojom se šire pakne. Papuča se podigla i prima odmah, ali ne koči baš nešto, treba dosta jako pritisnuti. Desna kočnica pak prima niže, ali prima dosta bolje i jače, s njom mogu ostaviti trag na asfaltu. Mogu li tu još što napraviti za poboljšanje? Da li se ta osovina kojom se na kraju šire pakne smije malo gibati gore dolje kako se pritišće kočnica? Ta na lijevoj strani ide malo prema gore kako se zaokreće i dobiva pritisak na rub pakni.
Na lijevoj kočnici mi se izglodao navoj na gornjem pinu kojim se regulira udaljenost (nagib?) pakne pa valjda sad obloga nije baš paralelna s tromblom. Može li se nabaviti novi, ima li potrebe i mogu li bez tog nagiba?
Ako si sa razumjevanjem pročital moj post onda si valjda shvatil koji dio obloge je bil mekan, a koji se i iz kojeg razloga stvrdnulA to mekši - tvrđi dio pakni Je pričam ti priču.
Ovo nek kolega ni ne pokušava jer se te pakne daju štelati na obje strane.Podmetni pod oslonac pakni lim (npr. od čeličnog metra ili prema potrebi neki deblji)
Po papirima je to 820daN, nekih 830kg to ispadne ako je sve u originalu(ako nije širen cilindar ili mijenjana pumpa hidraulike sa 23mm na 25mm)..Koliko kilograma podiže hidraulika na 539?
ako nije širen cilindar? možeš li to malo pojasniti? zašto bi to netko radio?Po papirima je to 820daN, nekih 830kg to ispadne ako je sve u originalu(ako nije širen cilindar ili mijenjana pumpa hidraulike sa 23mm na 25mm)..
Al to ti je sila na vrhovima podiznih poluga, u stvarnosti on sa tom kilažom para oblake