• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,265
.........
Kolege rado Vam pomažemo, teško nam je zaustaviti Vaša lutanja kod donošenja "defektaže". Jedan od Vas pita kako odšarafiti nutarnji nedostupni šaraf, drugi od Vas mu daje savjet na temelju iskustva s anlaserom na šelne itd. i postavi tu sliku.
Bolje ne ulaziti dublje u raskapanje svojeg traktora, jer si potencijalno radite više štete nego koristi.....
Mnoge stvari sam kupio na otpadu, onak bez veze, samo da vidim iznutrice kako je složeno i kako radi.
Bilo kome od nas preporučujem da slikaju pojedine faze raskapanja, jer kasnije treba to i složiti.

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Čitajući forum dosta puta se ponavlja teza o lošem utjecaju "jubito majstora".
Kao netko je učio mastiti ruke na tomosu remenjaku, apn-u, 15slc, fići, jugiću, golf 1 itd. a nisam baš imao koga za pitati za savjet i učio kako nešto rakopati crtajući redosljed na papir, mislim da niste u pravu. Puno bi mi pomoglo da sam mogao zguglati video upute kako to sve ide. Internet je dostupan svima i možeš naletiti na savjet iskusnih ljudi kao što ih ima ovaj forumu a možeš i probat posadit u vrt prazne pivske flaše i tražit poticaj 😜 sad tu treba prebrati žito od kukolja.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja upravo malo zapalil raketu nakon dužeg vremena, pali na zub tu nema govora 🙂🍷
Brzo bu došlo proljeće i posla za raketu, treba frezat, orat, iti u šumu 🍻
Posla prek glave za raketu i poljoprivredu, nemrem si si dopustiti da je nekaj neispravno kad dojde sezona🙂

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,867
Alnaser i automat su ispravni, sutra ću stavit alnaser gore i probat, sumnjam u akumulator jer mi je preslab ovaj punjač što imam, moram kupiti drugi.također je izlizan navoj na plusu, moram narezati drugi sutra, možda vijak ne dotegne koliko treba ili popusti kod paljenja.

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
Kao netko je učio mastiti ruke na tomosu remenjaku, apn-u, 15slc, fići, jugiću, golf 1 itd. a nisam baš imao koga za pitati za savjet i učio kako nešto rakopati crtajući redosljed na papir, mislim da niste u pravu. Puno bi mi pomoglo da sam mogao zguglati video upute kako to sve ide. Internet je dostupan svima i možeš naletiti na savjet iskusnih ljudi kao što ih ima ovaj forumu a možeš i probat posadit u vrt prazne pivske flaše i tražit poticaj 😜 sad tu treba prebrati žito od kukolja.
Točno to!
Puno puta da mi nije bilo Muhinih savjeta i slika ili pomoći od ekipe iz sela koji su se prije mene susretali i baktali sa IMTima i problemima sa istima, tapkal bi u "mraku" i vrlo vjerojatno puno prije si napravil štetu (da nekaj pretegnem, okrenem naopako ili da forsiram bezveze a zapravo mora ići lako ili drugačije,...), a konkretno majstor da mi to odradi nije dolazil u obzir jer mi je želja bila da si to sam složim pa da znam na čemu sam i ak nešto stane sa radom da znam otprilike do čega može biti i na što idući put moram pažnju obratit.

Uostalom ako neko misli da ima sposobnosti nešto napraviti neka proba nema što za izgubiti, a iskustvo stečeno time ne može niko nikom oduzeti ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Možda me nisi shvatil.
Ja ne velim da je utjecaj loš več da je jubito pun savjeta, a puno puta i loših.
Mnogi ljudi bez razmisljanja pogledaju prvi video na kojeg nalete i ne razmisljaju svojom glavom več se sljepo drže onog kaj su vidli i naprave si štetu.
Dok mnogi youtuberi razmišljaju samo o broju pregleda i klikova na video jer klik su penezi 😉

Nemam ništ protiv toga da ljudi pitaju ili potraže savjet na netu, samo kad si nekaj rade uz pomoč takvih savjeta nek ipak uključe i svoje vijuge i vagnu kak i kaj bi bilo pametnije

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,265
........
Ja ne velim da je utjecaj loš več da je jubito pun savjeta, a puno puta i loših.
Mnogi ljudi bez razmisljanja pogledaju prvi video na kojeg nalete i ne razmisljaju svojom glavom več se sljepo drže onog kaj su vidli i naprave si štetu.
.......
Ma je! 🤭
npr. nutricionisti preporučuju ne piti alkohol!:cry:
A baba od 100ikusur godina, svako jutro cugne domaću rakijicu, a za ručak čašu vina!:hahah:

Deych

Novi član
Tu od
8 Ožu 2015
Poruka
17
Kod radionickog otvara samo prve četiri strane,upustvo imam... Ako ima ko na kompjuteru, molim da mi se javi, da mu šaljem mail da mi pošalje pdf. Hvala

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Jedno brzinski...sređuje struju na IMT 533...plus sa akumulatora ide na alnaser a odatle na kontakt bravu broj 30....sa kontakta na bravu za paljenje....gdje tačno ide sa brave za paljenje....jel ponovo na alnaser

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
240
Jedno brzinski...sređuje struju na IMT 533...plus sa akumulatora ide na alnaser a odatle na kontakt bravu broj 30....sa kontakta na bravu za paljenje....gdje tačno ide sa brave za paljenje....jel ponovo na alnaser
Strana 626 ovog foruma, imaš shemu i opis. Na automat na anlaseru.

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
240
Tj, da budemo precizniji, prvo sa brave paljenja ide na ler prekidač kao sigurnosni element da ne možeš traktor upaliti dok je u brzini...

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,746
Kod radionickog otvara samo prve četiri strane,upustvo imam... Ako ima ko na kompjuteru, molim da mi se javi, da mu šaljem mail da mi pošalje pdf. Hvala
Imam ja u pdf-u za 540,542,545 i 549. Za 540 i 539 bi trebalo biti skoro sve isto. Možda se jave serviseri oni znaju sigurno u čemu je razlika. Ja nisam serviser.

Eugen

Član
Tu od
31 Lis 2020
Poruka
36
Pozdrav ekipa, zanima me jedna stvar traktor imt 539 linijska pumpa prije preko zime teze palio i trokirao dok se nije zagrijo, a preko ljeta pali bez problema i ne trokira. Nekad i gubio snagu dok je ladan i sad skinio sam dizne jedna nije valjala i stavim sve 3 nove, ventili postelani i sad kad ga palim opet hladnog neki dan sam palio kao da vuce zrak ili negdje stopa dovod i poskido sam ja sva crijeva ocistio ac pumpu ocistio slavinu ne vidim gdje je problem. Sad mozda je problem u pumpi citao sam negdje da je pumpa oslabila i da nema tolki pritisak da tera u dizne pa zato trokira dok je ladan, a kad se zagrije sve oke i dobro pali dok je vruc i dok je toplije vrijeme i na malim okretajima se zaletava malo. Sta moze biti problem svaka pomoc je dobro dosla. Pozdrav! 1000005126.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh