@Gustavo
Idemo ako si voljan nas dva ispočetka:
1. Izvadi oba dvije kleme dolje s akumulatora.
2. Sa šmirglom malo očisti stupiće akumulatora, tako da oba dva budu čisti. Malo naulji motornim uljem ili na tanko prijeđi s masti za podmazivanje oba dva stupića, kao LIS-2 itd.
3. Ako su kleme sa šarafima fiksirane na krajeve kablova, skini oba dvije dolje, počisti mjesta stezanja kablova i bakrene završetke kablova koji se stežu u kleme.
4. Nakon toga provjeri da li su na drugom kraju tih kablova jako dobre i ispravne kabel stopice, te provjeri njihove spojeve između stopica i kablova.
5. Očisti šmirglom mjesto gdje je minus kabel spojen na šasiju traktora. Prije stezanja mjesto spoja malo naulji motornim uljem ili na tanko prijeđi s masti za podmazivanje.
6. Ako je tvoj akumulator dobar i tvoj anlaser ispravan, nakon ovakve pripreme kablova i mase, tvoj traktor mora zavrtjeti i kresnuti kao mina. Ne smije više raditi trtrtrtr da vrag jebe vraga.
PS
Pogledao sam taj tvoj snimak kako anlaser vrti. Kao prvo, trebao si nam snimiti kako ga aktiviraš, da i mi vidimo kako uključi zupčanik i kako krene.
Vidim komentar od gosp.
@MUHA, majstor je i vidio je i naslušao se stotina anlasera kako vrte i kako ne vrte.
Ja ti budem samo rekao da je taj tvoj anlaser, jedan solidan tip anlasera, za razliku od ovih "novotarija" brzih anlasera s reduktorima, koje ja smatram lošim čekičarima...
@DGimt
Čitam i tvoj komentar dok u pozadini tipkam

, fučka se meni, ali ipak drukčije vrti ovakav, a drukčije tvoj stari dobri na šelne. Samo ti stavi svoj video, samo naprijed