Ako ovako pristupiš remontu svojeg anlasera, kako pokazuje ovaj Yubito filmaš, radije idi u prvu krčmu, napij se, kartaj i sve tako nekako...Ako je anlaser odraditi ću ovo i valjda bude ok.
Na gledanje tog "nastavnog filma" ponukali su me komentari uvaženih forumaša @MUHA i @vlč.puknuti , inače ja to ne bi pogledao pa da vrag vraga jebe, na Yubito filmu.
Ne želim ponavljati mišljenja od cijenjenih forumaša, ali ovo bi dodao, kao nastavno na njihove komentare:
- Taj tip, o ispravnom remontu elektropokretača nema pojma, on je samo umišljeni i nadobudni fanatik, koji Vam pokazuje gluposti, zašto?, pa da Vam ukažem na samo par detalja:
- Tip nema pojma da mu dva šarafa (M4) drže nosač četkica i jedini su zaslužni za dobru vodljivost s masom unutar anlasera, jer da ima pojma ne bi višekratno nacukavao i silom nastojao skinuti "zadnji dekl", poklopac s stražnjim ležajem / piksom za rotor, te ujedno nosačem nosača četkica,
- Kao majstor filmaš, udara /tuče po PVC drški šarafcigera, da otpusti šaraf na automatu, nema pojma da postoji šarafciger po kojem se može tuči, bez da se raskoli rukohvat šarafcigera, ai učinak je puuuuno bolji, bez amortizacije plastike,
- Ide Vam pokazati kako se testira / ispituje automat, da li kao dobro poteže kotvu. Budala, da imalo zna, znao bi da mu je taj automat motan s dva paralelna namota lak žice, jedan je tanji (njemu kod probe na funkciji) a drugi je žica mnogo debljeg presjeka, te od priključka 50, ide na el. motor (stator) priključak označavan kao 30A, kako bi struja koja prolazi tom debelom žicom ostvarila potezni moment zajedno s tankom žicom i savladala feder, ali i napravila ako treba pomak zupčanika, tek toliko da se dogodi uzubljivanje zuba u međuzublje, da ne tuče zub na zub,
- Prilikom filmskog seta, pokazao je da mu se bakreni šarafi na automatu "klimaju" dok u njih udara bakrena brika. Taj problem nije otklonio do kraja "reparature",
- Vidio sam da s terolitkom brusi zube od zupčanika anlasera. Ja sam doživio penziju, popravio sam više od 1000 koje kakvih anlasera, nikada niti jednom nisam brusio zube. Bilo je da su kolege zamijenili vijenac / zupčanik zamašnjaka, pa i ja zupčanik, ili bendiks, ali ovako brusiti nikada,
- Za kraj je pokazao kako je stvorio prostor oprugama/federima koji pritiskaju četkice i žicama / finožičanim pletenicama, da mogu iči još malo dublje, tek toliko da ostvare dodir s kolektorom, kojeg je iza toga obrađivao na tokarskom stroju. Zna da su mu četkice kratke i još ga za potrebe filmašenja vrti na drepanku/drepangu... Kaj god.
Eto dragi Svi, ovakav Vam je filmek i savjet "čistokrvno s*anje" i nemojte si sami sebi "pos*ati svoju imovinu", nemojte to nikada kopirati.
Radije Vi napište 101 pitanje ovdje na forum, uvijek se bude netko našao tko je stručan i tko Vam bude dao ispravne upute, odnosno, ako procijeni da netko nešto ama baš ništa ne kuži, bude Vam i to rečeno. Netko Vam to bude rekao / napravio na fini način, a netko neotesano, kako to najčešće uspijem napraviti ja.
Ah hebat ga sad, takav sam kakav sam.