• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,437
Neznam jel pravilan ali meni je najbolji koji sam izmislil.
Motor naopako, glava prema dole.
Brtvu kartera prislonim na blok da ju po potrebi skratim i da malo prilgodim onaj dio koji ulazi u utor od polumjeseca.
Dosjede za plutene polumjesece na tanko podmažem diht masom.
Polumjesece uguram unutra da diht masa izađe van i po potrebi skratim da su na nuli.
Mažem blok, šerafcigerom lagano podignem pluteni polumjesec i uguram brtvu pod njega.
Nakon kaj su sve brtve gore namažem diht masom samo brtvu, tam gde je spoj polumjeseca pluta i klingerit brtve stavim malo jače.
Na karteru gde nasjeda polumjesec mažem prstom u laganu piramidu.
Stavim 3, 4 vijka koji mi služe kao vođenje i nataknem karter gore.
Prije nego ga stežem uz pomoč komparatora, ravnala, prsta... poravnam karter u odnosu na blok.

Da bi motor mogal okrenuti naopačke za to bi onda bilo potrebno i glavu skinuti?
Onaj moj seronja od 567 je sad već počel jako pišati ulje da na svakih 100 sati od izmjene ulja do izmjene iscuri skoro 5 litara ulja, a i kvačilo je počelo proklizivat vrlo vjerojatno jer se transformiralo u kvačilo potopljeno u ulju s vremenom, pa bi to onda rješil sve jednim potezom...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Kaje to IHC? Balanseri u sredini, razvod isti.. Radilica z 3 navoja 3/8 unc..
Rođak Case.
Na tom projektu ja sam bil samo mentor i perač dijelova.
Razlog za zahvat je bil razbit jedan leteči i velika pesnica na klipnjači koju smo jedva rabljenu kupili, a ni ta nije bila u top stanju.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
A to bi bila?
Možda grešim, ali gledajuči ondašnje slike nisam primjetil da si podmazal pokretne elemente na korpi.

Da bi motor mogal okrenuti naopačke za to bi onda bilo potrebno i glavu skinuti?
Onaj moj seronja od 567 je sad već počel jako pišati ulje da na svakih 100 sati od izmjene ulja do izmjene iscuri skoro 5 litara ulja, a i kvačilo je počelo proklizivat vrlo vjerojatno jer se transformiralo u kvačilo potopljeno u ulju s vremenom, pa bi to onda rješil sve jednim potezom...
Nema potrebe glavu skidati.
Evo jedan od primjera.

Na vrh