• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Pusti selo nek popravlja kad im se poderu ležajevi i bregovi na bregastoj, a ti podmaži.

Nemožeš pogrešiti, pumpa ima kanale kroz koje prolazi ulje u donji dio. Ti točiš (cca 1 do 2 dcl) kak smo ti objasnili dok na cijev ne počne curjeti čisto ulje. Samo ti se bu pokazalo gdje curi.

Fora u brušenju vijka je samo zato da ne treba sljedeči put skidati poklopac več je dovoljno kroz taj vijak natočiti.
I da, nemoj ta dva vijka jako stezati. Dovoljno je onak osječajno pritegnuti.

zeko1982

Član
Tu od
2 Ruj 2016
Poruka
139
malo odšarafiš navineš odozgora sarafigarom i našiprias ulje unutra onom ručnom mazalicom

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Loop, nije tu do generalke nego do neke loš cirkulacije da li zraka ili vode. Kada je skidana pumpa?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Mene i dalje zeza fergo!!! Sve rastavio vezano za vodu i sve ok! Sipao sode bikarbone da pojede ako ima prljavstine i kad ispustam vodu poslije rada sa sodom izlazi cista voda a juce u košnji ( druga brza i 1300rpm) temperatura non stop 80-90stepeni a nemam termostat! Sta da radim dalje sem generalne?

Za početak mu stavi termostat. Mada, ako je glava stvarno ispravna, hladnjak dobar, crijeva nisu počepljena (pogledaj na ono najmanje kaj ide s vodene pumpe gore na kucište termostata da niste diht masu namazali ko paštetu pa je počepilo protok) onda valjda jedino može biti do vodene pumpe.

zeko1982

Član
Tu od
2 Ruj 2016
Poruka
139
mene je bio zezao ventil na glavi,i promjenio drugu glavu, u hladnjaku se sad kao porigava dok ugasim motor,i malo mi troši ulje,a pumpa je rotaciona

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
Koja je uopće normalna radna temperatura? Prije generalke nisam ni imao mjerač temperature, onda ga je majstor stavio i rekao da je 80 do 90 normalna temperatura

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Celi život delam s IMTima ali nisam videl ferkica koji ima normalnu radnu temperaturu 80 - 90 stupnjeva osim pod velikim opterecenjem... Uglavnom ne prelazi 80 stupnjeva. Moj ima termostat i temperatura je uglavnom oko 75 do 80 pri ovakvim laganim poslovima kao na primjer košnja i slicno... Da bi došel do 90 moraš mu grdo j...ti mamicu, normalno, pod uvjetom da je sve ispravno..

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Kod mene je znao dici na.90 u baliranju kad bi mu zaboravio hladnjak ispuhati inace je uvijek bila na.75°C

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Pa to je čovek i napisal. Od 80 do 90 je maximum koji smije imati.
A kolko su te njihove vure ispravne kad metar mjerača namotaš nekam pod volan gdje je ipak mrvkicu hladnije pa putem izgubi koji stupanj.... ali to sve do 90 je u granicama i na toj temperaturi nema brige.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Nema, on je napisal da je 80-90 normalna kaj sigurno nije. Koju god vuru da metneš normalna temperatura bude 75 - 80, osim u slucaju da je brutalno opterecenje, labav remen, kiler pun prašine i pljeve ili prežmiceno donje crevo... Evo ja sam sad na 558 gledal kak se ponaša na mjestu dok je sate nabiral. Termostat mu otvori negde oko 75 i tak stoji temperatura, nikam ne raste dalje. Ako kolegi temperatura na košnji ide do 90 stupnjeva s traktorom sigurno nekaj nevalja, to je za njega previsoka temperatura i ukazuje na problem, pogoto ako kosi sa strižnom kosom, to je ko da se voziš bez icega.. Mi smo kosili sa 165 Fahrovom bubnjastom kosom pa se nikad ferkan nije grijal, a kamo li s ovom.

Posljednje uređivanje:

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
Meni je 80 pod normalno i to po zimi, 90 kod oranja, a kad su vani visoke temperature onda se penje prema 100. Na generalci je ciscen i kiler i to su sve vrijednosti iza toga.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Nema, on je napisal da je 80-90 normalna kaj sigurno nije. Koju god vuru da metneš normalna temperatura bude 75 - 80, osim u slucaju da je brutalno opterecenje, labav remen, kiler pun prašine i pljeve ili prežmiceno donje crevo... Evo ja sam sad na 558 gledal kak se ponaša na mjestu dok je sate nabiral. Termostat mu otvori negde oko 75 i tak stoji temperatura, nikam ne raste dalje. Ako kolegi temperatura na košnji ide do 90 stupnjeva s traktorom sigurno nekaj nevalja, to je za njega previsoka temperatura i ukazuje na problem, pogoto ako kosi sa strižnom kosom, to je ko da se voziš bez icega.. Mi smo kosili sa 165 Fahrovom bubnjastom kosom pa se nikad ferkan nije grijal, a kamo li s ovom.
Kaj si ti ponekad nedokazan ....

Optimalna radna teperatura kod motora je 90 stupnjeva, odnosno 85-95.
Ispravan i pravilno ugrađen termostat radi na 90-92 stupnja i to tak mora biti a vura more pokazivati svakak, a naroćito na fercu :icon_wink:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Muha, ali ispravan i original termostat IMT radi na cca 70℃ i niže po zimi a sad po ljeti ako stigne do 80 u normalnom radu.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,437
Sosta nemate se kaj sekirat.. Ak je motor repariran ne dimi i ne curi ulje nema zašto za kuhat jedino ak su crijeva sjebana. Samo me zanima dal vas je to sekiralo dok mjeraca temperature nije bilo ? Postoje izuzeci koji rade tak na niskoj temperaturi al to ja prije mislim da mjerač falša

Dobrica

Član
Tu od
14 Pro 2015
Poruka
82
Možda nekome bude smiješno, ali za najtočniji prikaz i regulaciju temperature bi trebalo izbaciti klasični termostat i ugraditi PT kalibriranu sondu, elektromagnetski ventil i mikroprocesor. Ali onda to nebi bil IMT :icon_super:

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Loopkiller je napisal da mu je temperatura 80-90 stupnjeva i to bez termostata, sad sam išel pogledati ponovo post jer mi je vec bedasta rasprava.. Znaci covek cak ni termostata NEMA, znaci spika o pravilno i nepravilno ugrađenom termostatu nema veze. Traktor mu diže previše temperaturu i kraj price.

Dobrica

Član
Tu od
14 Pro 2015
Poruka
82
Isprika kaj nisam vidio da je napisao da nema termostata. Slažem se s tobom da je to previsoka temperatura i da nešto ne valja, pogotovo ak nema termostata. Bez termostata je na oko 65-70 na laganom opterećenju ak je sve u redu.

Na vrh