• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
319
ja mislim da za taj 15/54 nema nikakvi osigurac..sa toga 30 sam pratio zicu i ona vodi na kutiju osiguraca ( bio osigurac 25A i jednostavno ga sa vremenom rastopi, ako se upale pozicije ili neko drugo rasvjetno tijelo..probali smo staviti i slabije osigurace, ako se nesto upali odmah pregore), a dalje vodi prema starteru ( nezz kako se to strucno zove, ali prema onom dijeku di se traktor moze upaliti direkt, bez brave )..sam ono sto smo napravili je da smo te dvije zice ( od brave do kutije i kutije do startera ) spojili direkt ( bez osiguraca ) i ne primijecujem da bi se zice grijale ili talile ili nesto..znam da nije bas dobro da smo tako napravili, ali raskopali smo komplet instalacije da vidimo da li je negdje problem i nigdje nismo nasli nista.

ima li netko ideju kako to rijesiti ili jos bolje ako ima netko shemu kako i kamo se spajaju te zice sa oznake 30 i 15/54

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Sa 15/54 trebaju dvije žice jedna ide na osigurače za sirenu žmigavce i štop a druga na bravu za paljenje .

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
319
ok, ta vjerojatno i ide tako jer bez kontakta ne radi ni sirena ni zmigavci ( i svaki od tih potrosaca onda ima svoj posebni osigurac )

kamo ide sa 30?

retro32

Član
Tu od
24 Velj 2012
Poruka
57
pozdrav ekipi , trebam stručno mišljenje za dva problema na 539 ;

1. priključak za kipanje prikolice - nemogu kipati punu prikolicu (praznu diže bez problema),
iako sam godinama istim traktorom istu prikolicu kipao bez problema . zadnji utovarivač
pun pijeska i sve druge priključke diže bez problema , ali prikolicu ni da mrdne (dok je ne ispraznim ).
Ulja u sistemu ima dovoljno , rođak ima 533 sa kojim jedva podigne prazan utovarivač, zemlju ili pijesak ne može
ni mrdnut (veli da je pumpa loša) , ali istu tu prikolicu sa 3 kubika pijeska kipa bez problema ...

2. pokazivač broja okretaja na 539 trese ko lud i ne pokazuje okretaje, probao sam malo
bužil od sajle protresti (ideja sa foruma ) ali nije bilo efekta

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
319
Sa 15/54 trebaju dvije žice jedna ide na osigurače za sirenu žmigavce i štop a druga na bravu za paljenje .
evo, danas sam sve poslikao

znaci, sa oznake 30 na kontakt bravi plava zica ide prema kutiji osiguraca na slici sada nema osiguraca )..i dalje ta plava zice ide prema elektropokretacu ( slika 3 )

na slici 4 se vide dvije zice na poziciji 15/54 i crvena zica ide opet prema kutiji osiguraca gdje za svakog potrosaca postoji posebni osigurac

ali nilad ne pregori osigurac potrosaca, nego uvijek gori ovaj glavni
23c1b56a52fd1965a39397db2a9bfcd2.jpg
9e1ad2fd9ef051d3c723bc817e98a686.jpg
1711c069e827d806d0a3ffe45aa889d7.jpg
1d2f50e706bc3807790ddf5e095f99fd.jpg

jugio

Član
Tu od
29 Srp 2014
Poruka
102
Imam mali problem sa traktorom imt 539... Na kompresoru baca ulje, tj na onoj cevcici sto ide do kompresora za vazduh baca ulje.... da li kroz nju ide ili sta vec, ne znam... Sta moze da bude problem.... ?? Evo slike...
https://imgur.com/Ka7Bs3I

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
pozdrav ekipi , trebam stručno mišljenje za dva problema na 539 ;

1. priključak za kipanje prikolice - nemogu kipati punu prikolicu (praznu diže bez problema),
iako sam godinama istim traktorom istu prikolicu kipao bez problema . zadnji utovarivač
pun pijeska i sve druge priključke diže bez problema , ali prikolicu ni da mrdne (dok je ne ispraznim ).
Ulja u sistemu ima dovoljno , rođak ima 533 sa kojim jedva podigne prazan utovarivač, zemlju ili pijesak ne može
ni mrdnut (veli da je pumpa loša) , ali istu tu prikolicu sa 3 kubika pijeska kipa bez problema ...

2. pokazivač broja okretaja na 539 trese ko lud i ne pokazuje okretaje, probao sam malo
bužil od sajle protresti (ideja sa foruma ) ali nije bilo efekta
Gdje ti počinju reagirati kockice, pr vrhu?
Probaj podmazati sajlu, a osobito sat, možda pomogne.

Imam mali problem sa traktorom imt 539... Na kompresoru baca ulje, tj na onoj cevcici sto ide do kompresora za vazduh baca ulje.... da li kroz nju ide ili sta vec, ne znam... Sta moze da bude problem.... ?? Evo slike...
https://imgur.com/Ka7Bs3I
Možda su karike na kompresoru popustile.

jugio

Član
Tu od
29 Srp 2014
Poruka
102
Verovatno, jer pritisak ima do klipa nije, promenicu karike... Valjda to mogu sam :)

retro32

Član
Tu od
24 Velj 2012
Poruka
57
Gdje ti počinju reagirati kockice, pr vrhu?
Probaj podmazati sajlu, a osobito sat, možda pomogne.

kockice reagiraju negdje poslije dvije trećine do vrha , dakle pri vrhu ... što bi to značilo ?

retro32

Član
Tu od
24 Velj 2012
Poruka
57
Kipaš sa kockicama ili sa kuglicom?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

a dosad sam kipao tako da bi ručku sa kuglom digao do kraja i
onda podizao kockice dok se sanduk prikolice nebi počeo dizati
i to je funkcioniralo ... sad više neće , sa punom prikolicom, praznu
diže bez problema

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Jel zna neko zakaj desna ruka od volana ima više lufta nego lijeva? Jel se tu može nekaj napraviti?

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Ma jok, zaluzio je taj da kod nas dozivi duboku mirnu i sretnu starost,,,
Ovo sad mu je penzionerski zivot, manje vise vrti samo banzek i 120 sati natuci ce mozda jos ove godine,,,
vec mu je kardanska osovina na izdisaju a kad smo kod nje smije li se ona nadovariti to sto se pojelo s vremenom?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ne vidim razloga zašto ne bi moglo, a možeš i novu staviti pa si miran. Nabaci sliku osovine tek toliko da se zna kako izgleda.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh