evo, danas sam sve poslikaoSa 15/54 trebaju dvije žice jedna ide na osigurače za sirenu žmigavce i štop a druga na bravu za paljenje .
Gdje ti počinju reagirati kockice, pr vrhu?pozdrav ekipi , trebam stručno mišljenje za dva problema na 539 ;
1. priključak za kipanje prikolice - nemogu kipati punu prikolicu (praznu diže bez problema),
iako sam godinama istim traktorom istu prikolicu kipao bez problema . zadnji utovarivač
pun pijeska i sve druge priključke diže bez problema , ali prikolicu ni da mrdne (dok je ne ispraznim ).
Ulja u sistemu ima dovoljno , rođak ima 533 sa kojim jedva podigne prazan utovarivač, zemlju ili pijesak ne može
ni mrdnut (veli da je pumpa loša) , ali istu tu prikolicu sa 3 kubika pijeska kipa bez problema ...
2. pokazivač broja okretaja na 539 trese ko lud i ne pokazuje okretaje, probao sam malo
bužil od sajle protresti (ideja sa foruma ) ali nije bilo efekta
Možda su karike na kompresoru popustile.Imam mali problem sa traktorom imt 539... Na kompresoru baca ulje, tj na onoj cevcici sto ide do kompresora za vazduh baca ulje.... da li kroz nju ide ili sta vec, ne znam... Sta moze da bude problem.... ?? Evo slike...
https://imgur.com/Ka7Bs3I
Gdje ti počinju reagirati kockice, pr vrhu?
Probaj podmazati sajlu, a osobito sat, možda pomogne.
Kipaš sa kockicama ili sa kuglicom?
Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk