• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,149
Nisam baš siguran da je 5 bara tlak ulja ok!
Imali smo motore na kojima se jako pazilo na tlak ulja, oko 3 bara se održavao.
Znam 12 cilindrični motor gdje se najprije uključila uljna pumpa za podmazivanje i tek onda se mogao startati motor.
A startao se sa komprimiranim zrakom!
A komprimirani zrak, u krajnjem slučaju se nadrukao ručnom pumpom. To su radila dva liksona!
Jel to bio na tenku?

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
942
Ne znam šta se danas dogodilo, upalim sada i u leru diže do 5,5 bara, gas na najjače. Kada smanjim gas do kraja padne na 4. Dobar je dok ide.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Nisam baš siguran da je 5 bara tlak ulja ok!
Imali smo motore na kojima se jako pazilo na tlak ulja, oko 3 bara se održavao.
Znam 12 cilindrični motor gdje se najprije uključila uljna pumpa za podmazivanje i tek onda se mogao startati motor.
A startao se sa komprimiranim zrakom!
A komprimirani zrak, u krajnjem slučaju se nadrukao ručnom pumpom. To su radila dva liksona!
U literaturi o tom motoru piše da je ok tlak koji je na radnoj teperaturi 2.1 do 4.5 bara.
Zato sam i napisal da je 5 bara ok, nije baš ok ali je prolazno i od toga mu ništ nebu.

Pokušaj s drugim manometrom.
Sad kad čitam i ja mislim da je problem u manometru jer ne vjerujem da ako je točan tlak tolko varira.

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
985
Poštovani kolega, zanima me kupio sam automat žmigavaca(drugi već), i nakon par žmiganja jedan je svijetlilo, drugi mrtav,,, dali nešto ne sajam dobro(ima 2žice na automatu), a 3 izvoda, ako neko zna,,,, savjet je dobro došao,

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
985
I bil je stari spojen na ova 2 nasuprot na i tak je delalo, jedino ak sam žice zamjenik, ak ima veze

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Kupi u auto dijelovima ili skini s nekog auta na auto otpadu elektronski.
Ovi kakve ti kupuješ su pokvareni več na polici u dučanu....

Ovakav kupi ili nabavi

207095.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh