• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

KR003

Član
Tu od
15 Lip 2018
Poruka
50
Ide kaj bolje raketa sa ac pumpom na struju?
Sa pumpom na struju nemaš problema odzrečiti sistem, a to na roto pumpi ko ne zna može biti problem.
Uključiš kontakt / pumpu / i otpustiš slijedeći šuplji vijak na lajtungu i to je to, okreneš ključ i radi.
Evo kak sam ja to izvel i za sada zadovoljan cijena 200 kn + nepovratni ventil + mali filter goriva. 20210817_171642.jpg 20210817_171325.jpg a evo i moje rakete
20210817_171757.jpg
Zahvaljujem svima 🙏, izgleda da sam riješio stvar a nije do goriva, ni lajtunga, ni AC pumpe, ni dizni, ni bosh pumpe ..:hahah:
Danas odradio projekrt, zatim malčirao 45 minuta i za sada radi ko bog 🤣
Sutra malčiram još sat - dva i ako radi onda službeno objavljujem pobjedu 💪
Sutra ak sve prođe dobro javim kak sam rešil problem ;)

Posljednje uređivanje od moderatora:

KR003

Član
Tu od
15 Lip 2018
Poruka
50
Javljam da na žalost nisam pobijedio :cry: dobio sam jednu bitku 💪 problem i dalje postoji ali je manje izražen.
Dakle puštalo crijevo na zračnoj instalaciji na način da je stalno bio pritisak oko 4 bara i kompresor je praktični stalno radnio na maksimumu dopunjavajuči sistem i na taj način sam gubio nekoliko KS što je se uz osnovni problem dobro osijetilo. Popravio crijevo i sada kompresor čitavo vrijeme radi na prazno tako da se osnovni problem - gubitak gasa/snage puno manje osijeti.
Dok sam danas malčirao po ravnici praktični nisam ni osijetio problem, ali kada sam morao zbog nagiba malčirati uzbrdo dolazilo je do gubitka snage ali je to sada puno manje izraženo nego prije - i dalje padaju okretaji ali vuče okretaji se povečaju sami od sebe i tako u krug. U odnosu na prije ovo je mila majka.
Za sada je plan završiti poslove koje imam i po zimi skinuti bosch pumpu pa javim kak je prošlo. (y)

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Sa pumpom na struju nemaš problema odzrečiti sistem, a to na roto pumpi ko ne zna može biti problem.
Uključiš kontakt / pumpu / i otpustiš slijedeći šuplji vijak na lajtungu i to je to, okreneš ključ i radi.
Evo kak sam ja to izvel i za sada zadovoljan cijena 200 kn + nepovratni ventil + mali filter goriva. View attachment 39531 View attachment 39532 a evo i moje rakete
View attachment 39533
Zahvaljujem svima 🙏, izgleda da sam riješio stvar a nije do goriva, ni lajtunga, ni AC pumpe, ni dizni, ni bosh pumpe ..:hahah:
Danas odradio projekrt, zatim malčirao 45 minuta i za sada radi ko bog 🤣
Sutra malčiram još sat - dva i ako radi onda službeno objavljujem pobjedu 💪
Sutra ak sve prođe dobro javim kak sam rešil problem ;)
Lp KR003, interesira me ugradnja el.pumpe goriva na moj imt549. Da li mi možeš reći naziv svoje el.pumpe, gdje si je kupio i koliko je snage W potrebno da bi ona radila......hvala ti.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,736
Lp KR003, interesira me ugradnja el.pumpe goriva na moj imt549. Da li mi možeš reći naziv svoje el.pumpe, gdje si je kupio i koliko je snage W potrebno da bi ona radila......hvala ti.
Poslikao sam instaliranu pumpu na IMT539 i stavio ju na forum prije cca mjesec dana. Pumpa je Silux, mislim da je od Alfe 33, beznin. Bitan ti je pritisak koji daje. Ne smije biti prevelik. Ova ima pritisak oko 0,5 bara. Ukucaj na pretraživaču silux pumpe goriva. Imaš ih na izbor koliko voliš, odabereš koja ti paše, naručiš i za 2-3 dana ti je na kućnoj adresi. Sretno.

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Poslikao sam instaliranu pumpu na IMT539 i stavio ju na forum prije cca mjesec dana. Pumpa je Silux, mislim da je od Alfe 33, beznin. Bitan ti je pritisak koji daje. Ne smije biti prevelik. Ova ima pritisak oko 0,5 bara. Ukucaj na pretraživaču silux pumpe goriva. Imaš ih na izbor koliko voliš, odabereš koja ti paše, naručiš i za 2-3 dana ti je na kućnoj adresi. Sretno.
Hvala ti (y)

KR003

Član
Tu od
15 Lip 2018
Poruka
50
Ja sam kupio univerzalnu jer drugu niskotlačnu nisam uspio na brzinu naći kod nas
Mislim da su podaci oko
PROTOK:68-80L/H
PRITISAK:0,2-0,4BAR
NAPON:12V
STRUJA:1,2A
Pogledaj si na webu bitno je da je niskotlačna

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Ja sam kupio univerzalnu jer drugu niskotlačnu nisam uspio na brzinu naći kod nas
Mislim da su podaci oko
PROTOK:68-80L/H
PRITISAK:0,2-0,4BAR
NAPON:12V
STRUJA:1,2A
Pogledaj si na webu bitno je da je niskotlačna
Hvala ti (y)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ako ti je takva pumpa nedostupna ili skuplja od ovih koje daju koji bar više, problem možeš riješiti ugradnjom rasteretnog ventila.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Kupljenec optimist, vidi vučnu s dva fergusona i misli si kak si je neko kupil dva komada.
Ja gledim kak je neko prodal dva komada🤣

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Pred par let su Česi otkupljivali 2011 i 2511 i za njih dobre peneze davali. To je njihovo nacionalno blago.
Možda ovi isto idu u svoju matičnu zemlju :unsure:

Najnoviji postovi

Na vrh