• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Je l 8 ili 7 polni?
Evo slika momci pa bacite pogled. Do lijeve žarulje nema niti struje. Desna i lijeva žarulja imaju zelenu žicu.
Ove dvije zelene otkopčane žice, na osovini na jednoj slici, su sa prekidača od kočnice.
Ima li pomoći?

Prilozi

• IMG_20220214_165547.jpg
    IMG_20220214_165547.jpg
    55.2 KB · Pregleda: 28
  • IMG_20220214_165607.jpg
    IMG_20220214_165607.jpg
    43 KB · Pregleda: 28
  • IMG_20220214_165558.jpg
    IMG_20220214_165558.jpg
    37.2 KB · Pregleda: 27

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Evo slika momci pa bacite pogled. Do lijeve žarulje nema niti struje. Desna i lijeva žarulja imaju zelenu žicu.
Ove dvije zelene otkopčane žice, na osovini na jednoj slici, su sa prekidača od kočnice.
Ima li pomoći?
U redu je, lijepo si fotografirao i postavio.
Da si to složiš treba ti ispitivač napona i struje 12V, ili nekakav mjerni instrument za napon 12V.

1. Moraš prvo znati da od prednje strane traktora do te "priključnice" kako si ju nazvao dolazi napon i struja 12V, koji služe za napajanje štop šaltera i stražnjeg reflektora za oranje, tanjuranje po noči itd. Uz pretpostavku da taj reflektor ima ugrađen na sebi prekidač za to svjetlo. Dakle po jednoj žici dok daš kontakt tu dolazi napon 12V i dijeli se na dvije žice (boje mogu biti različite) jedna za štop šalter, a druga za stražnji radni reflektor.
2. Druga žica koja dolazi od štop šaltera na tu "priključnicu" napaja od nje desno štop svjetlo i na lijevoj strani priključnicu za prikolicu, a od nje lijevo štop svjetlo.
3. Od prednje strane traktora do te "priključnice" dolazi napon i struja 12V, koji služe za napajanje stražnjih pozicionih svjetala. Dijele se po istom principu kao i prethodno opisano i u priključnici za prikolicu.
4. Od prednje strane traktora do te "priključnice" dolazi napon i struja 12V, koji služe za napajanje stražnjeg desnog žmigavca. Vodi računa da se dijeli i na žicu koja desni žmigavac dovodi i u priključnicu za prikolicu.
5. Od prednje strane traktora do te "priključnice" dolazi napon i struja 12V, koji služe za napajanje stražnjeg lijevog žmigavca u u priključnicu za prikolicu i na lijevi stražnji žmigavac.

Ovako to izgleda u originalu:
Snop kablova 2.jpg
Broj 34 ti je štop šalter.

Eto probaj si to riješiti. I zapamti poslije toliko godina i tko zna koliko majstora, boja žice je manje, ili više nebitna, samo znanje i logika.

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Da si to složiš treba ti ispitivač napona i struje 12V, ili nekakav mjerni instrument za napon 12V.

1. Moraš prvo znati da od prednje strane traktora do te "priključnice" kako si ju nazvao dolazi napon i struja 12V, koji služe za napajanje štop šaltera i stražnjeg reflektora za oranje, tanjuranje po noči itd. Uz pretpostavku da taj reflektor ima ugrađen na sebi prekidač za to svjetlo. Dakle po jednoj žici dok daš kontakt tu dolazi napon 12V i dijeli se na dvije žice (boje mogu biti različite) jedna za štop šalter, a druga za stražnji radni reflektor.
2. Druga žica koja dolazi od štop šaltera na tu "priključnicu" napaja od nje desno štop svjetlo i na lijevoj strani priključnicu za prikolicu, a od nje lijevo štop svjetlo.
3. Od prednje strane traktora do te "priključnice" dolazi napon i struja 12V, koji služe za napajanje stražnjih pozicionih svjetala. Dijele se po istom principu kao i prethodno opisano i u priključnici za prikolicu.
4. Od prednje strane traktora do te "priključnice" dolazi napon i struja 12V, koji služe za napajanje stražnjeg desnog žmigavca. Vodi računa da se dijeli i na žicu koja desni žmigavac dovodi i u priključnicu za prikolicu.
5. Od prednje strane traktora do te "priključnice" dolazi napon i struja 12V, koji služe za napajanje stražnjeg lijevog žmigavca u u priključnicu za prikolicu i na lijevi stražnji žmigavac.

View attachment 46281

Eto probaj si to riješiti. I zapamti poslije toliko godina i tko zna koliko majstora, boja žice je manje, ili više nebitna, samo znanje i logika.
Hvala puno jasnije, samo mi ova slika mutna pa ne mogu pratiti linije. Jel ima to u nekom papirnatom priručniku?

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Zanima me ugradnja jačeg motora na 533. Vidim da se može ugraditi M34 motor sa par dodataka i preinaka pa me zanima da li to u praksi igra?

Zna biti na oglasima raznih motora sa povoljnim cijenama i to nisam ranije pratio pa bi sada počeo pratiti jer imam nekoga tko bi to mogao sastaviti pa zašto ne pojačati i 533.

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418

View attachment 46281

Evo riješeno :)
Platio sam 200kn autoelektričaru i složio mi čovjek i ostale sitnice, trubu, radno svjetlo i pregledao svjetla...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Zanima me ugradnja jačeg motora na 533. Vidim da se može ugraditi M34 motor sa par dodataka i preinaka pa me zanima da li to u praksi igra?
Ako ti je važno, najprije pitaj može li se registrirati ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789

Zna biti na oglasima raznih motora sa povoljnim cijenama i to nisam ranije pratio pa bi sada počeo pratiti jer imam nekoga tko bi to mogao sastaviti pa zašto ne pojačati i 533.
Može, može i jači.
Samo ako izvođač ima smisla i ruke za to odraditi.
Kojekakve krševe sam ja nekad osvježil sa IMR motorima. Radila se i međuploča ako je bilo potrebno, pripasivalo kvačilo, produživala hauba, spone volana..... a takve slične kemije i tebe očekuju ako se upustaš u takav zahvat

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
jedno pitanje možda neko zna je već pola sata vrtim netom.....
dimenzije šupljeg vijka na kojeg dođe cijev kipera traktor naravno IMT533

hvala

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Pleše mi dosta ona kazaljka na traktormetru. Jel do sata ili sajle?
Gledam da imaju ti satovi po 90kn i neki teleoptik po 290. Vrijedi li to tih novaca?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Teleoptik bi trebal biti orginal.
Probaj svoju izvaditi i našpricati sa WD-om, u sajlu nalupaj masti da ju malo usporiš a možda nije dobro provučena pa stvara trzaje

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924

MUHA

Da li ima gdje za kupiti tih međuploča ili se moram sam snaći? Koliko sam gledao youtube tamo je rečeno da paše od 539.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Novo ne, samo rabljeno ako paše ta od 539.
Ako ne paše šubler u ruke i crtaš ju od nule.

Ovdje imaš neke mjere i debatu oko među ploča

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Kao i obično, kod mene sve ide na teži način.
Evo danas sam vozio raketu na tehnički i to mi prva vožnja s novim traktorom na udaljenosti od cca 7km.
Nešto mi ispod haube dimi, kao da gori nafta ili neka guma, plastika. Dođem i stanem kod stanice za tehnički kad ono ispod traktora lokva antifriza, otišla vodena pumpa, a osim toga počelo je ulje kapati. Gledam odakle, kad ono ima neka rupica kod sajle za traktorktormetar, čini mi se i tamo pljucka naftu.
Osim toga kod prijema mi tražili orginal rješenje ostavinske rasprave a ja imam kopiju. Jedna žena na šaltrru nije rekla ništa za to kada sam uzimao probne tablice, a kad došao na tehnički, kaže druga da treba orginal. A ja kupio od čovjeka koji je kupio od čovjeka koji je nasljedio traktor, i do sada je traktor uredno bio odjavljen. A čovjek iz KC. Kako sad do orginala?! Moli i kumi ženu neka prihvati jer je dobra kopija i ajde nekako prihvatila.
A kad sam došao kod tipa za tehnički tek onda počelo sranje po traktoru. Kapa ulje, ne koči dobro desni kotač... al struja prva liga :)
I šta mislite jesam li prošao?! Nakon tehničkog sam čekao pred stanicom za tehnički da dođe vučna služba da otpelja traktor.
Otišao u 8, sad se vratio sa traktorom kojeg sam odma majstoru odvezao.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Nažalost to su dječje bolesti koje se vide na teži način, a i ovom slučaju skuplji. Znači biti će troškova, i ja danas idem na tehnički al bi trebalo biti bez problema.

Najnoviji postovi

Na vrh