• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Krama20

Novi član
Tu od
23 Tra 2022
Poruka
2
imam imt 539 prvo jutarnje paljenje je tesko iako smo promjenili akumulator i tesko se pali na +10 stupnjeva cak tesko i alnaser okrene, nakon prvog paljenja kasnije pali odmah na prvi zub bez problema. Da cujem misljenja

Krama20

Novi član
Tu od
23 Tra 2022
Poruka
2
Očisti sve spojeve na klemama i na plusu i minusu pa javi, znači sva četiri spoja
To sam prvo napravio cak sam kupio nove kleme, znaci prvo paljenje tesko a onda tokom dana pali na zub.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
818
a gle odnesi analser pravom električaru. ja sam imo isti problem ali meni kada bi motor bi jako topal onda analser nebi vrtil. pa sam poljeval analser hladnom vodom. onda sam složil generalku motora i poslo električaru analser. on kaže da je samo počistil analser. sada radi sve super.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,347
Budem to pogledo ujutro pa javim, pomislio sam da se negdje mozda zice dodiruju
I bude što od povratne informacije? :unsure:
Razgovarali smo 14. travnja, danas je 23. pri kraju, bilo bi zaista lijepo znati kakav je bio razvoj događaja.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,347
Krama20
Imaš več puno rasprave o anlaseru na temi IMT 533 i 539, nisi morao otvarati novu temu.
Ovako nešto je tvoj problem:
IMG_20210912_110927.jpg
IMG_20210912_110938.jpg
Ova smeđkasta tvar je nepotrebna. Može se jako lako i očistiti. Uz to i ležajevi anlasera obožavaju biti podmazani. Itd.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,347
Kakvo ti je to pitanje? Što smatraš pod pojmom "nužda", da nije provokativno?

Anlaser služi da pokrene motor, a što zapravo bilo koji motor zna: da li je pokrenut s kurblom, anlaserom, na šlepanje, na guranje, anlaser mu poslije pokretanja motora služi kao nepotrebni teret...

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,418
Kakva provokacija?

Pitam jel može raditi sa skinutim alnaserom, mislim zbog rupe gdje alnaser ulazi...
Alnaser mi u kvaru a traktor mi treba sutra

Posljednje uređivanje od moderatora:

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,377
Moze. Samo gledaj da ti nesto ne upadne u rupu. Probaj staviti neki lim ili plastiku na onaj vijak najblizi anlaseru da malo zatvoris tu rupu.
Plastika od kanistera od ulja bude ok.
Ili konusna casica od jogurta...

I dobro izoliraj kabel od plusa

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,900
Nebi bilo loše imati bateriju spojenu jer hoče stradati diode na alternatoru, ili barem regler skinuti sa alternatora.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,347
Kakva provokacija? Daj ohladi.

Pitam jel može raditi sa skinutim alnaserom, mislim zbog rupe gdje alnaser ulazi...
Alnaser mi u kvaru a traktor mi treba sutra
Ohladi ti, jer je za moje poimanje tvoje pitanje smiješno.
Naravno da 533 može raditi bez anlasera.
Jel dovoljno skinut kleme sa akumulatora ili treba dodatno uz to i izolirat plus?
Ne skidaj kleme da si ne uništiš alternator, ili zezneš punjenje od strane dinama, nemam pojma što imaš ugrađeno. Spoji čvrsto žicu za plus s kablom 30 od anlasera, izoliraj krpom, izolir trakom, bilo čime i vozi miško. Kleme radije drži spojene pa imaš svjetla i signalizaciju po potrebi.

Eto i budimo hladni.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Puknutom? Šteta postova, teže ih za naći, stavljao je hrpu dobrih shema hidrauličkih razvodnika, elektro ukapčanja... Takvi smo kakvi smo i eto.

Najnoviji postovi

Na vrh