• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
97
Kardan vrti kad je uključen prednji pogon, ali prednji kotači miruju. Kad je isključen prednji pogon kardan miruje. Kad traktor stoji s isključenim prednjim pogonom kardan se lako vrti rukom. Mislim da je problem u prednjem diferencijalu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Da li se zna od čega su pripasali taj dif. i da li ima djelova za to?

Nadam se da je poluosovina ili križ.

To je traktor za jednu brazdu..idealne uvjete oranja...

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
632
Ma ja se nadam da ti se smaknula šelna kardana napred gde se spaja na diferencijal prvih kotača.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,897
Da li se zna od čega su pripasali taj dif. i da li ima djelova za to?
Pogon je modificirani Fiatov (kao na Štoreu), s pomaknutim kućištem diferencijala u lijevo.
Jedino kaj na 539 nema planetarnih reduktora (kao na 542/549), već je direktni pogon na mali kotač.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Malko sam pobrkal lončiće.... nisam se sa tim susretal nikad. Jesam, ali na onom sa reduktorima.
Nek ti kolege koje više znaju objasne

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
97
Pol cm je zjevnulo i više neide, jel ima kakav osigurač gdje il treba poluosovine izvaditi?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,897
Da treba.
Diferencijal je na tom poklopcu.
Kad ih skineš možda Dif ni ne bu trebal van ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Baš nebi rekel da je na tom poklopcu, prije da je pod tim poklopcom pa onda na dve klobne....

Najnoviji postovi

Na vrh