Znači tako nije tvornički?Dobro si spojil, to kaj debela ide na anlaser, a ne na bateriju je manje bito.
Bolje je da je na bateriji ali vozi i ovak
sory ja sam kriv jer neki alternatori imaju dva "velika" fastona za B+ , ovak je ok kak je spojenoNije dobro,preseli tanku
Stvarno je ovo postao cirkus. Oznake ti govore da je mala stopica D+, a velika B+. Kraj cirkusa.Ajmo ponovo😂
Znači plus sa akumlatora ide na alanser i od alansera je izveden drugi komad žice koji vodi do aletrnatora. A tanka ide od lampice do alternatora..
Ova velika stopica (plus) bi trebala ići na D+ pošto je nasadna velika na D+ a di bi ona trebala ići tanka na B+ ili D+
debela s alternatora mora na ampermetar i na bravicu , ne smije na anlaser ..na anlaser ide drugi kraj ampermetra .Debela ide na alanser a tanka do lampice
Onda nastavljamo sutra jer i ja gledam🙂Ja dalje ovo pratim tek sutra u jutro pod kavom sad je utakmica 🙂
Očigledno da ni jedna žica nije na svom mjestu pa ću morati od nule pa ako moguće što bolje objasniti početnik sam u ovome😂debela s alternatora mora na ampermetar i na bravicu , ne smije na anlaser ..na anlaser ide drugi kraj ampermetra .
Govorimo anlaser mislimo na mjesto gdje se spaja debeli plus pol od akumulatora
533 i 539 bi trebali imat iste brave, izvode, kontakte... ALTERNATOR - Pomoć oko alternatoraZnači da ne puni jer lampica svijetli dok motor radi, zato ampermetar nema što pokazivati.Teško pali ,lampica svijetli stalno ali malo slabije kad se upali..a ampetmetar ni u minis ni u plus
Čak i kad ga upalim pokazuje mi kada mjerim multimetrim 12.5 tek kada dodam gas do kraja puni al skroz malo..
Mislio sam odustat da ga ne spojim al kad sam već kupio spojit ću gaAko krivo spojiš Li B ampermetar bude pokazivao suprotno ali bude pokazivao znači da su sve druge žice dobro spojene.
Ako je kontra spojen kad upališ svijetla ampermetar bude išao u plus stranu (traktor ugašen).zamjeniš Li B.
Noje mi jasno zašto se bilo tko muci a ampermetrom .Totalno nebitna vurica na traktoru.
Ne pokazuje ništ, a nema nikaki izvod sa ampermetra do alternatoraZnači da ne puni jer lampica svijetli dok motor radi, zato ampermetar nema što pokazivati.
Da li kazaljka ampermetra pokazuje neki pomak dok ga griješ i pališ???