Nemora biti nešto tvrd, već se poveća površina ova piksa je 40 mm duga. Znači duplo duža od postojećeg nosača, a trenutna debljina je 7mm, tako da će da potrajeee.Trebalo bi biti dobro samo mora biti kvalitetan materijal za piksu
Moj je stav da nija presudan "oblik" nego funkcija. Namotaj od žice od nekakvog dobrog federa - feder kakav ti treba. Morao bi "šljakati". Oblik federa je da nam zakomplicira život i popravak, ponavljam se: feder je feder samo je funkcija bitna (tlačni, vlačni...)Ovi postoječi koje sam rastavil su sve drugo nego feder obični drot razvlače se ko guma a i nekakvi su kockasti
A koju šemu imaš kad vračaš prsten na osigurač?Udari prsten prema zupčaniku bendixa, iza toga izvadi osigurač.
Isto tak, kombinirke između bendiksa i prstena, šarafciger, napnem i klik. To je sve.A koju šemu imaš kad vračaš prsten na osigurač?
Kod mene to obično bude kojekakva kliješta, kombinirke, pajseri. tiha misa... i onda samo iznenada uskoči.
Skinul sam bendix, stavil bum novoga kad ga kupim.
Kad probam anlaser na šrafštuku sve radi normalno, na traktoru klik klik nemre uskočiti. A valjda je to zbog poderanih zubi, badava sam i novi automat kupoval i bravu paljenja, kutiju osigurača i kajjaznam kaj sve nisam zmenil tijekom zadnjih 4-5 let i problem s klikanjem se samo pogoršava
Nema se kaj puno "događati" u anlaseru nije to takav kompleksni uređaj. Radi bez greške na šrafštuku. Četkice nisu poderane, kolektor je ok. Kontakte po traktoru sam ganjal lani pa ništ.Možda da otpelaš majstoru anlaser da provjeri kaj se događa?
Ili te negdje muči kakav kontakt?
Ne mogu tvrditi, jer nisam vidio kako izgleda zupčanik tvojeg zamašnjaka motora i zupčanik na anlaseru, da postoji mogućnost, da anlaser ne može ubaciti svoj zupčanik u zupčanik zamašnjaka, jer su zubi na zamašnjaku oštečeni, razbijeni, naštahani, poderani. Ako je tak' slabo bude pomogla zamjena bendixa, jer budu novi zubi od zupčanika bendiksa još i teže uzubljivali se u zamašnjak.Skinul sam bendix, stavil bum novoga kad ga kupim.
Kad probam anlaser na šrafštuku sve radi normalno, na traktoru klik klik nemre uskočiti. A valjda je to zbog poderanih zubi, badava sam i novi automat kupoval i bravu paljenja, kutiju osigurača i kajjaznam kaj sve nisam zmenil tijekom zadnjih 4-5 let i problem s klikanjem se samo pogoršava
Ja sam zadivljen tehničkim rešenjima proizvođača imt . Kako su taj sistem pakni odradili, kočnica ko mlijko, nikad ne šklecaju pakne u hodu naprijed nazad, kad ih podesiš po 10 g, koče kad stigneš kočnicu samo preletiš preko volana.
To nisu tehnička riješenja proizvođača imt, to je samo njihova kopija.Ja sam zadivljen tehničkim rešenjima proizvođača imt . Kako su taj sistem pakni odradili, kočnica ko mlijko, nikad ne šklecaju pakne u hodu naprijed nazad, kad ih podesiš po 10 g, koče kad stigneš kočnicu samo preletiš preko volana.
A tek kako su riješiti upravljački mehanizam glavu volana, gurajuće spone kako samo dobro drži špuru, a luft volana ne postoji. Nikad mi nije bilo jasno zašto su na poslednje serije ugradili servo volan.