• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,706
1wat_brtva_kartera_imt-539-540-542__m-33_tu_1.jpg.webp

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,706
Da, karter mora dolje. I meni je curilo ulje i mislili smo da je problem u pletinici, ali nije. Problem je bio u onim plutenim vrpcama na karteru.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,347
Traktor mi trenutno ne treba, a imam i zamjenski, tako da ga mogu odšeraviti do zadnjeg vijka...:confused:.
Ne podnosim kada kapa ulje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,778
Razmak pipka do lamele 68mm, jel to previše?
Ta mjera ti je totalno nebitna kolika je.
Bitno je da šarafi ne štrše van capice i da su sve tri na istu mjeru poštelane.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,347
Stvar je u tome, mislim, da ako je previše razmaknuto ne mogu dobiti onaj 1 cm slobodnog hoda na pedali i one opruge ne povuku pedalu do gore...

1000029671.jpg

1000029670.jpg

Dali skidanjem pumpe ulja se sad može promijeniti onaj prsten brtve pumpe ulja?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,778
Stvar je u tome, mislim, da ako je previše razmaknuto ne mogu dobiti onaj 1 cm slobodnog hoda na pedali i one opruge ne povuku pedalu do gore...
U tom slučaju su ti opruge koje vračaju potisni predugačke. Kad su ispravne vračaju potisni, a samim time i pedalu, u početni položaj do kraja.

Nadam se da buš savladal brtvljenje kartera bez skidanja motora.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,347
Ta mjera ti je totalno nebitna kolika je.
Bitno je da šarafi ne štrše van capice i da su sve tri na istu mjeru poštelane.
Što ako približim vijke lameli za nekih 5mm, tako da se više moraju istegnuti opruge za pedalu?

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,347
Problem je bio u tome da potisni je stalno prilegao na capice, opruge nove nisu stigle povući pedalu, tako da sam privremeno metnuo oprugu izvana.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,778
Jebale te opruge, skrati ih.

Ako približiš onda postoji mogučnost da dobiješ ovo.

Kad su šarafi previše ušarafljeni onda bude ovak.
A s vremenom prepili zakovice....

E a kad ugradiš novi potisni.
Onda bude ovak.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,347
Nova centralna osovina u odnosu na novu čahuru ima oko 1mm lufta, je li to normalno....?

1000029765.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh