• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
267
Samo mi se vidi da je nafta u ulju, ima ga malo preveć...a na proljeće sam Ac pumpu mijenjal...dijelovi kaj z repe bat

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,380
Još novi potisni, nosač, nove opruge.
Traktor 539 sklopljen. Nema kapanja.
1000032827.jpg

Uz to, zamijenjen je prednji bolcn i čahura.
Indijska je puno preciznija nego srpska.
1000032829.jpg 1000032831.jpg

I kod ovoga sada spojka radi perfektno, 1 i 2 stupanj.
Ne trza više...
Mislim da problem je i mogao biti u nosaču potisnog i sam potisni.
Izgleda da nije bio original, bio je veći,veći promjer rupe, novi ležaj nije pasao na taj nosač.
1000032825.jpg

Scukaf

Dobro znana faca
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
141
Kaj se loše može dogoditi kad informatičaru (mojoj malenkosti) daš da se igra mehaničara...

dakle, išao sam napraviti "mali" servis na 539 i sve kaj sam uspio zasrat, to sam napravio. Prvo sam ispustio krivo ulje pa sam morao kupiti novih 30l Transhidrola i staviti friško u getribu. E onda sam konačno ispustio "pravo" ulje i natočio friško i zamijenio filter (to sam dobro napravio, ali...). Kad sam išao mijenjati ulje u Bosch pumpi, odvrnuo sam krivi šaraf i tak... sad mi traktor ne dela više kak spada u smislu da mi ne prihvaća gas na ručici. Onda sam te šarafe zašarafio i sad mi postepeno primi gas, ali mogu ga (recimo) samo voziti u 1. brzini, 2. više nemre jer nema snage, 3. nisam niti probao (od brzohodnih)😖

Ima neka dobra duša da to, ak može, poštela (regija - NZG) da ne skidam to i nosim boschisti?

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,928
Kad sam išao mijenjati ulje u Bosch pumpi, odvrnuo sam krivi šaraf i tak... sad mi traktor ne dela više kak spada
Daj sliku tog krivog šarafa koji si otpuštal.

Scukaf

Dobro znana faca
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
141
Daj sliku tog krivog šarafa koji si otpuštal.
Ovo je šaraf. Kad sam upalio traktor, skužio sam odma da je to to, i onda ga zašarafio, ali sam onda nešto prtljao i po ovom gornjem šarafu. I mislim da sam usrao cijelu situaciju...

Bosch_IMT539.png

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,928
ali sam onda nešto prtljao i po ovom gornjem šarafu. I mislim da sam usrao cijelu situaciju...
Dobro misliš, ja osobno ti na uho nebi štel štelati da nebi bilo kasnijih problema.
Po mojem, za tu pumpu i za taj motor bi bilo najbolje da pumpa ide na stol.

Najnoviji postovi

Na vrh