• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,457
Ja imam plastičnu, i po meni je bolja od bakelitne, montirana prije više od 20 god, i slabo ima lufta.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,116
Vodi računa da spojke za gumeni i bakelitni fiber nisu iste.
Moj glas isto ide bakelitu ili plastici. Današnji bakelit nije više isti kak je negda bil, a gde tek guma reciklirana...

Nekad, kad spojki nije bilo za kupiti, a ako se i pojavila koja gde bila je skupa ko svetog petra kajgana, spojku smo popravljali i pripasivali fiberu nebi li se izgubilo karakteristično škljocanje koje proizvodi ta spojka.
Meni je taj zvuk uhu jako ugodan kad taj motor radi na mrtvom leru....

mic_hael7187

Član
Tu od
21 Ožu 2022
Poruka
84
Ugrađen plovak goriva na IMT 539
rezervar na najdubljem djelu izrizan krunom izbušene rupe urizan navoj,rubovi i rupe premazane kvalitetnom temeljnom bojom i stavljen podesivi plovak od zetora 55l,dihtung namazan silikonom i plovak stegnut,sat stavljen od imt 542,izvađen iz kombiniranog teleoptik i stavljen u malo kućište,elktričar sam pa sam malo brčkao po njemu jer je bio drugačiji otporod zetorovg plovka ali sam uspio sastavit IMG_20250129_223350.jpg s IMG_20250129_223347.jpg plovak-zetor-rezervoar-55-litara-slika-134387046.jpg IMG_20240830_155219.jpg

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,461
A da si jednostavno ugradio zetorov sat? 😂
Svaka čast na trudu! De mi reci kako si rastavio kombinirani instrument bez da si ga polomio da se ne može nazad sastavit, ista priča je vjerojatno i za obrtomjer?

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
291
Fala kolega, ipak sam malo pametniji sad, jasno da nećeš reći ništa određeno da te nebi krivil ak nebu dobro, ali nebi ja to ipak sam ja stara garda, 75-a mi je za vratom i uvek sem poslušal one ki određeni posel znadu delati. Puno fala, budem kupil neku ovu jeftiniji pa mi nebu krivo ak ne valja, bolje za iste novce kupiti dvije nek jednu ak jednako dugo izduraju.:ppozdrav:
Kupil sve, pumpu, nova crijeva, šelne i raskopal, vidim da su neke flandže potpuno nestale od korozije, stavil nove, montiral pumpu, sve zadihtal nekim diht silikonom. Onda je nastala parada: nijedno crijevo ne paše, ili ga rezati ili je drukčije spigano pa ne paše, u kompletu treba 5 crijeva sveukupno za zamjenu ali su samo 4 plus neko ravno za nigdje, sve Srbija a srećom jeftino pa kod 2 trgovca kupil po komplet ali isto s..nje, crijevo za koler donje nema, gornje treba pola odrezati, uglavnom namučil se ko Krištuš i sad se ne usudim uopća nalijati vodu da vidim kak ta crijeva drže. Najrajši bi sve bacil i počel iznova, vidim sad da samo kod Jakopića ima svih 5 crijeva u kompletu ali kad sam kupil pumpu tu sam i crijeva da ne plaćam dostavu 3 puta.

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,461
Koji je proizvođač? Ja ugrađujem većinom Top Spider i nisam još imal nikakvih problema.
Manje više svako crijevo koje sam mijenjal sam moral skratiti jer su, pretpostavljam, namjerno duža napravljena da se ne bi desilo da budu prekratka nekom greškom.

Najnoviji postovi

Na vrh