• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

zveroboy

Novi član
Tu od
26 Tra 2025
Poruka
24
Stigao mi je novi traktormetar, nisam jos ugradio, ali malo sam bacio oko. Uzeo sam i novu sajlu, vise preventivno, nek se nadje ako zatreba, nije skupa.
Pa me sad zanima, nakon sto sam pogledao taj novi traktormetar i sajlu, mehanizam traktormetra radi na principu, da sajla ide naprijed nazad, i tako pogoni obrtometar i brojac radnih sati? Ili ima neki drugi princip rada tog mehanizma?

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
508
Neznam za novog, ali stari sa bregaste osovine preko sajle direktno vrti pužni prijenos na brojčanik radnih sati.

Za broj okretaja sajla vrti magnet u aluminijskoj šalici. Magnetsko polje stvara struje u aluminiju pa magnet vuče šalicu na koju je vezana kazaljka za sobom, a spiralna opruga radi protutežu.

Yaky

Novi član
Tu od
21 Srp 2025
Poruka
3
Pozdrav svima,

Dakle imam problem sa Imt 533. U leru je jako glasan na auspuh i kao da šišti iz njega(slično kao kompresor na traktoru) dok pod gasom normalno radi. Povremeno kad smanjim i naglo pojacam gas zapucketa. Ima snage i vuče. Dali zna netko u cemu je problem, mozda ventili?
Zahvaljujem.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,582
Za početak probaj bez lonca, ako i dalje nebuš mogel ocijeniti skidaj ispušnu granu.
Od ventila ti je najjeftinije krenuti pa možeš i od tud započeti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,582
To ti se meni čuje kao da je izgorel ispušni ventil.
Skini haubu, rezervar, poklopac ventila i dize pa vidi ventile i usput izmjeri kompresiju. Ako nemaš sa čim možeš ga (kad je klip u gornjoj mrtvoj točci, oba ventila zatvorena) napumpati sa zrakom pa buš videl kam bu puhal.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,582
Bojim se da si davno trebal posumnjati pa prekontrolirati ventile jer pošto ovo radi ko Čiro bojim se da od štelanja nebu ništ.
Možda je i glava pukla.....

Daj još za svaki slučaj pogledaj (pošpricaj malo sa WD-om) oko diza, i oko for komora da tam negde ne izlazi kompesija.

Najnoviji postovi

Na vrh