Skini si katalog rezervnih dijelova, pa manual za održavanje i malo ih prvo prouči. Molim te...Lezao sam danas pod traktorom (IMT 539), i primjetio sam da fali jedan spojni saraf, ne na strani, koja spaja motor i mijenjacku kutiju, nego na strani koji spaja mijenjacku kutiju i zadnji segment gdje su zadnji kotaci.
Dakle ne na strani zvona, nego na suprotnoj strani fali jedan saraf.
Ako netko zna koja je specifikacija tog sarafa i matice, ili gdje mogu pogledati specifikaciju tog sarafa i matice? Hvala.
Vijak M12x40Specifikacija tog sarafa i matice.
Hajde da otklonimo tvoje sadašnje laži.Pod zadnje, @plus si htio da brusim i rastavljam poklopac za cijev gdje se sipa ulje na IMT533, koji sam od prethodnog vlasnika traktora dobio kao poklopac rezervoara na IMT539, pa sam imao problem, da je taj krivi poklopac, dihtao i stvarao vakuum u rezervoaru.
Sve OK, pretpostavljam da si u nekoj tehnickoj struci, i to je tvoj nacin razmisljanja i pristup rijesavanju problema. Ja sam kupio drugi poklopac rezervoara, jer nije skup, i jer je to rijesilo problem koji sam imao, na nacin koji mi je taj tren bio najprakticniji, i najmanje vremenski zahtjevan.
Meni mehanika nije struka i treba mi pomoc i savjet, jer sam novi vlasnik i novi korisnik traktora, i zato sam na forumu, i hvala svima koji su voljni pomoci i dati savjet. Vec neko vrijeme citam redom ovu temu od pocetka, s ciljem da naucim sto mogu iz nje, i do sada sam procitao redom od stranice 1 do stranice 230 (i nemogu reci da se sjecam da sam vidio i jedan tvoj post u istoj do te stranice). I procitat cu temu i do kraja kako ulovim vremena. Za postati strucnjak, treba i vremena i iskustva, od cega niti jednog trenutno nemam u izobilju, i zato sam tu i pitam sto neznam, stoga mi je zao da te moji upiti provociraju.
Drago mi je da si me optuzio da lazem, to prije svega govori o tebi i tvom nacinu komunikacije.Hajde da otklonimo tvoje sadašnje laži.
Daj ti pošmirglaj taj tvoj ćep, skini mu svu tj boju i onda ga temeljito pregledaj. Napravi to malo brže, ne tek nakon pet, šest dana. Hajde molim te i poslikaj ga poslije šmirglanja.
Za pošmirglati tu boju, ili ostrugati s nožem ti treba 1 min, ako i toliko. Kako ti želiš, neka tako i bude.
To je čep na cijevi od ulja 533 i nema rupu.
Kak znam?
Isel sam pogledati i zamjenti čepove ulja i goriva . Paše. Sad imam crne prste od
ulja i smrde po nafti![]()
Poklopac u pitanju se na kraju ispostavilo da je od cijevi za naljevanje ulja, ito sa sasvim drugog modela traktora.Sad pišes o poklopcu cijevi za nalijevanje ulja, a temu si otvorio o poklopcu rezervoara.
Sve sto si tu napisao vrijedi u jednakoj mjeri i za tebe.Sad se fino pokrij po ušima, budi manje brzoplet u izjavama i naravno imaj lijepi dan. Prije upotrebe uključi mozak, pamet, molim te, nije svijet počeo s mojom generacijom, a bome niti s tvojom. Knjigu u ruke i čitaj. Sve je to opisano. Lp