• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,675
Previsoko mi je to...onda zakacim s nogom...s obzirom da moram.dici samo nekih 5-6 mm onda mi je prsten i bakrene podloske najbolja opcija...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,085
Kad si već to tak lijepo složil, zakaj si nisi složil
“povleci-potegni” (push-pull) spojke?
Zgodnije su jer ne trebaš dvije ruke za spajanje vanjskih crijeva.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,085
Probaj pomiču li se vanjski prsteni samo na jednu ili idu na obje strane.
Ako je ovo drugo, onda samo trebaš preraditi nosač.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,675
Samo na jednu idu...probal sam vec to...ne trebam.preradivati nosac..slozeni je tak da je matica s jedne strane a ovo
1000030179.jpg
bude doslo s druge strane rupe...samo zasarafim skupa...uzel ih dns...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,085
Te bi, po izgledu, trebale biti "povleci-potegni".
Za te bušiš veliku rupu i postavljaš ih na dva segera; zato i jesu ovoliki kanali na vanjskom prstenu, da ih možeš lako pripasati debljini nosača. Znači, ovaj vanjski prsten ide u nosač, a sredina s gumenom cijevi se pomiče.

matru

Član
Tu od
9 Pro 2015
Poruka
85
Evo iz pozicije sjedenja..desno, crveno je za prebacivanje izmedu hidraulike i dvoradnog cilindra...kad je prema.dole onda radi hidraulika kad je prema gore okrecem plug..lijevo su dvije cijevi za plug..ova jedna cijev sasvim desno od crvenoga je povrat...
View attachment 86541
Zašto je kod mene obrnuto? Ako se dobro sjećam kad je ručica prema gore radi zadnja hidraulika.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,675
To isto moram i ja sebi napraviti jer mi sad cijev ide na drugu stranu od onoga što trebam. Tu malu cjevčicu je netko radio ili je kupljena? Vijak treba drugi ili je i orginal dovoljno dug?
Napravio mi je ovaj donji prsten kao dodatak na ovaj standardni gornji dio...7mm je prsten i napravio mi je novi suplji vijak. Nije ti ovaj dovoljan koji dobijes samo sa cijevi...
Sto se tice polozaja rucice, nisam siguran kako je kod tebe ali kod mene je sigurno kako sam opisao...

Najnoviji postovi

Na vrh