• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
311
Po ovom bajnom vremenu počeo rastavljati "višak". Maknul sam izvod za hidrauliku, i kompletnu zračnu instalaciju od kompresora pa na dalje. Čekam djelove i brtve pa da zatvorim rupu na razvodu di je kompresor. Tu sam u blizini našel poklopac kompresora ali ovaj koji je od strane vozača, nadam se da bude s podmetnutom brtvom nasjeo s prednje strane. Obzirom da je čovjek korektan da mu napravim reklamu, ima još neke djelove pa ak kome treba: kućište i zupčanike razvoda, bregastu i uljnu pumpu (broj u PM).
Nakon skidanja cilindra na desnoj kočnici su mi ostale dvije štange. Dal se one mogu međusobno spojiti ili je potrebno nabaviti dulju iz jednog komada? Kak sam napisal, nakon podešavanja kuplunga sad uspije odvojiti i drugi stupanj kompletno mada se vidi da su lamele pri kraju. Vezano uz nemogućnost ukapčanja direkt kardana, na vratilu pumpe je po rubu blago nadvišenje, jedva primjetljivo pod prstima. Zbog toga se zupčanik ne može uzubiti. To je izgleda neko forsiral dok drugi stupanj nije skroz odvajal. Probal budem to podmetnuti s krpama i polako s finom turpijom skinuti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,183
Nisu isti poklopci radi onog udubljenja ili ispupčenja ali može se iskoristiti. Treba koja brtva vise i stvar sljaka.

One štangice možeš međusobno spojojiti šarafom, tak večina napravi ali meni se to ne sviđa. To se obesi, klimavo... ja bi sebi složil novu štangu ili ovu štuknul i zavaril da bude od komada.

Kaj se tiče kardana i uzubljivanja, probaj da ti pumpa nema lufta na ona dva štifta pa zato imaš probleme, a i ležaj je u njoj koji se možda zdrobil pa ima luftova svukud i nema pravca.

Najnoviji postovi

Na vrh