• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,958
Primijetil sam da iznad 3.0 postanu kamen i prije ti pukla prepumpana guma ( iz iskustva govorim ) nego dovoljno napumpana.
Nije 4 bara prepumpano, pročitaj na gumi ;)
Ovo su dijagonalne gume i ne vole baš ležati. Znale su mi na 3 bara biti vruće, a na 4bara ne.
To mi je nespojivo za kvalitativnu sliku kakvu sam stekel o tebi 😁
Na staroj prikolici nema niti bubnjeva, a voženo je 4t prek Pake...
Na Tehnostrojki su zračne, neispravne...a ni jedan traktor nema kompresora... kak da onda kočim?
Same ima kočnice na svim kotačima, a Štore ne vozi takve terete više.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
12,107
STEYR 658 sad ima kompresor ugrađen na prednji kardan i uključuje se prema potrebi.
Na Tehnostrojki svaki kotač ima svoj kočioni cilindar jer onaj jedan cilindar nije na TP jednako kočio. Bilo je još nekih prepravki.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,414
kak da onda kočim?
Prek hidraulike, ja ak budem nabavil nekaj zapadno, pošto 99% tih traktora nema kompresor, prebacujem se na ulje.
Bez obzira na vrhunske kočnice na traktoru, u jednom trenutku imaš veću težinu priključnog vozila koje te može okrenuti pošto te "gura" i "siluje". Ja sam kupil zetora bez zračne instalacije pa sam ipak ( uz pomoć foruma ) uspel složiti i na njemu. A on ima fakat jake kočnice u odnosu na ferca. Jednostavno se ne igram s kočnicama.
Same ima kočnice na svim kotačima
Onda same gas :p
Nije 4 bara prepumpano, pročitaj na gumi ;)
Znam da nije po konstrukciji, te gume 10.0 /75-15.3 se mogu čak do 5.5 ali ja ih godinama imam na 3 i tak ih držim...to mi se čini savršeno za posel koji obavljaju. Odlične gume.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,386
Ugrađen je 'pravi' hidro volan ili je to onaj šugavi, pomoćni hidro volan?
Pravi hidro volan, kad je ugašen tad je volan mnogo laganiji nego na standardnim starijim varijantama. Ovaj traktor se dobro pokazao odlično se drži iako je bilo sumlje da je neki fuš.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,386
Ja neznam puno o tome dali tafe ili što je po nečijoj licenci ili šta. Neki su pričali da je kinez. Znam da covjeka sluzi dobro za njegove potrene. 20260513_105014.jpg 20260513_105032.jpg
Na kucištima su oznake imt 533,539.
2000gp, čovjek kupio nov. Sad je 65xx sati.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,488
Ako je časovnik kao ovaj sa slike onda bi ja rekel da je vura odavno prestala brojiti radne sate.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,958
Prek hidraulike, ja ak budem nabavil nekaj zapadno, pošto 99% tih traktora nema kompresor, prebacujem se na ulje.
Bez obzira na vrhunske kočnice na traktoru, u jednom trenutku imaš veću težinu priključnog vozila koje te može okrenuti pošto te "gura" i "siluje". Ja sam kupil zetora bez zračne instalacije pa sam ipak ( uz pomoć foruma ) uspel složiti i na njemu. A on ima fakat jake kočnice u odnosu na ferca. Jednostavno se ne igram s kočnicama.

Onda same gas :p

Znam da nije po konstrukciji, te gume 10.0 /75-15.3 se mogu čak do 5.5 ali ja ih godinama imam na 3 i tak ih držim...to mi se čini savršeno za posel koji obavljaju. Odlične gume.
Od ‘69. vozimo prikolice bez kočnica (najprije otac z 25-takom, a sad ja). Ne velim da je to v redu, ali tak je. Naravno, govorim o 1-osovinskim prikolicama, zakapčenima dolje, tak da se ne bojim guranja.
2-osovinski se grozim, baš kak i visoko kapčenih prikolica za sijeno ili gnoj (više ih ne vozim).

Tehnostrojka čeka rekonstrukciju, pa budu onda valjda došle i kočnice na red…
Na njoj su gume 11,5/80 i napumpam ih jako prije takvih tereta. Obično su na 2,5 bara za normalne, “svakodnevne” terete.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,295
I ja imam na jednosovinki prikolici gume 11,5/80 15.3. Vozil sam neki dan građu iz pilane. Stavil mi je gore dvije palete i jako se osjetilo na gumama. Napumpal sam ih na 3,5 bara. Doma sam sa fergićem vozil kak po jajcima u strahu da ne rikne koja guma, felga ili prikolica. Na sreću sve je dobro završilo. Vozil sam sa fergićem jer jedini ima zračnu instalaciju. Ne znam točno koliko se maksimalno mogu napumpati takve gume?

Najnoviji postovi

Na vrh