• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,945
IMT 539 ima dovoljno velik (čak i prevelik i sa previše lopatica jer na ovim plastičnima zna svakog veliki komad faljeti) i brz propeler na vodenoj pumpi i ima dovoljno velik kiler da se ne pregrijava u bilo kakvim uvjetima rada. Čak i kad je hladnjak sprijeda poprilično poštopan sijenom
Ako se pregrijava nekaj je neispravno.

Na Ursusima smo to pregrijavanje (a svaki se pregrijava čim se malo poštopa hladnjak) riješavali na jednostavan način koji je primjenjiv i kod IMT-a ali kao što rekoh, nije potrebno ako je ispravno.

Ovi moji jegermajsteri ga još i počepe i nemaju problema.
Nemaju oni grijanja u vili promaji ali motor mora imati radnu temperaturu....

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,485
Bolje hlađenje se riješi ventilator sa više pera ili ubrzati postojeći.
Ako su uslovi rada ekstremni ili neodgovarajući priključak, postojeći noramlni sistem hlađenja nemože da zadovolji. Znam da 2011,2012 i 2013 godine, kad su bile ekstremno visoke temparature, prilikom vitlanja da su mi se neki obratili za savjet zbog pregrijavanja. Pregrijavanje se dešavalo je traktor nema kretanje i onda hladenje vrsi vreo zrako kiji je prosao kroz hladnjak i ide ukrug ponovno i ponovno. Na dva sam ubrzao a na imt560 sam stavio propeler sa više pera prilagođen od nekog kamiona. Ovakvi uslovi su rijetki tako da je ova opcija i rijetka ali ako je potrebna učinkovita je jer je provjereno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,945
Oče to na 539 se događati da se vruči zrak koji prođe kroz hladnjak i preko motora vrati nazad spreda i tako u krug se vrti dok se od silnog trenja ne zagrije dovoljno...
Navodno nije problem ako nema vozača jer se odbija od koljena istog pa ide na ponovnu vršidbu...

Tvrdim da je orginalni Silin, iz Zagreba ili Ikarusov, iz Zemuna hladnjak, bakreni hladnjak, imal i dovoljno cjevčica na saču i količinu vode. Čak bi se usudil reči da je bil predimenzioniran za svoje potrebe jer na mnogim modelima ga se može nači bez difuzora kako dobro vrši svoju funkciju.
Ponavljam, kad je sistem hlađenja ispravan.

Na vrh