• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,119
Nemam neke potrebe za samodokazivanjem, taj traktor sam zadnji put na dvoristu imal prije 20 let.
Kad smo imali taj problem da se ponavlja pucanje membrane, pumpu smo prisarafili na sablonu od pleha, zmerili sipku u obje pozicije, bregasta se da kroz rupu zmeriti isto u obje pozicije itd..
Sad da treba nekomu pomoci u selu isel bi ju resarafiti i deti na struju. Iako mi to nikad nije bila struka ili da sam se stim bavil da od toga kruha berem.
Nadam se da bute vi kolege dopunili sa svojim spoznajama da si ljudi moreju pomoci ak im bude trebalo. Ja da imam doma sebi ju vise nebi slagal neg bi ju napravil na struju, a na rupu stoplina del.
Alat za štelanje tog razmaka sam ja na poklon dobil kad sam zadnji put pohodil Dobanovce.
To mi je Perica poklonil jer je samo to od alata ostalo, a to nikad nikome nije trebalo pa je zato i ostalo samo to.
Nekad, kad sam se ja s tim bavil mi smo obavezno kod svake izmjene ili skidanja ac pumpe skidali i glavu motora da pravilno podesimo razmak.

Da sam znal da bu danas trebalo video uradke snimati za pravilnu ugradnju, nebi ga ostavil na prozoru hotelske sobe Novog Sada....

Koju pumpu kupiti?
Ja sam postal pristalica onih kaj ugrađuju baterijsku pumpu.

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
195
Super, hvala u ime svih kojima bude trebalo; ipak je ulje skuplje od pumpe same. Sad kak je kome povoljnije skidati glavusu ili pehati sa strane.
Sad ako me sjecanje ne vara riklaf ventil na vt pumpama je na 0,5bar!?, tak da bilo koja pumpa sa malog jcb-a ili kubote bi trebala odraditi. Ovo pisem napamet treba to sve provjeriti da se k susedu i pozutra more otiti na spominek.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,665
Polovica bude rekla stavi elektro ac pumpu, a druga polovica da je to bedastoća. Treća polovica bude mudro šutjela. Ja sam stavio elektro ac pumpu i ne bi ju više mijenjao za običnu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,119
Treća polovica
Treča polovica :unsure: Vreme je za popodnevni počinak :ppozdrav:

Nekad nije bilo potrebe za mudrovanjem i rijetki su bili ti koji su pomješali naftu i ulje zbog ac pumpe, dogodilo se ali još i danas ih ima sa orginalnim pumpama.
Valjda su pogodili dobru amplitudu ili je pravi majstor ju ugradil pa zato do sad traju.

Samo zboh nekvalitete ac pumpi ja bi se priključil ovima na akumulator.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,119
A kombinacija da se ugradi elektro,a ova stara da ostane za čep 🤔
Ma je, stvara opterečenje, špenu, curi ulje na poluzi za pumpanje, teret.... sigurno postoji još neki nedostatak.
Ovi malo veče picajzle na taj buduči poklopac mogu ugraditi i čep za ispuštanje ulja jer tu uvijek zaostane 2-3 deci ulja koje odmah pofarba ono novo u tvorničku crnu boju.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,589
@MUHA ,ne mislim mijenjati,još je prva od 79.gore. Al mora neko i glupo pitanje postaviti :hahah: . Ni neznam kak se ta elektro spaja i kam druka gorivo ak je samo kontakt. Glupo pitanje br.2🤭

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,119
jojjj deda, ako smo uspeli najti čoveka koji je dal dozvolu za dva vuzla zavezati onda bumo našli još jednog koji zna dva drota spojiti.

Ja ti mogu preporučiti ovoga.
Kad se kod njega nije ništ zapalilo onda je atestirano čak i po jusu.

Najnoviji postovi

Na vrh