• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,777
Ja vjerujem da kod električne nema smisla ali kod membranske mora biti da se gorivo ne vraća kad ona pumpa.
Taj ventil je dio membranske pumpe inače.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,136
Ja vjerujem da kod električne nema smisla ali kod membranske mora biti da se gorivo ne vraća kad ona pumpa.
Kak ti to misliš da mora biti, dovoljni su ventiliči koji su u ac pumpi.

Koja je funkcija tog nepovratnog ventila, kada je spremnik goriva ionako iznad svega?
u ovom odgovoru leži odgovor na tvoje pitanje.
Kaj misliš čemu one silne žice. Za vožnju koristi jedan smjer, a za teže poslove drugi.
Toga se ni Tesla nije dosjetil

Znam, rekli su mi da tako traktor manje troši, a vu Podravini je to od presudne važnosti.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
906
sad sam shvatio zašto je potreban onaj nepovratni ventil.... pruža dodatni otpor strujanju goriva, pa se tako dodatno štedi gorivo.....
A žice su za powershift ili za reverser? ;)

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,683
A čemu je koristil dok je stajal doma u ladici? Bolje da se ugradi i da ničemu ne služi nego da zahrđa od stajanja. Drugo, da nije ugrađen izostala bi rasprava o njegovoj svrhishodnosti iz koje možda netko nekaj nauči.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
3,030
Da, nema šta, stara definitivno krepala.
Nova sisa na prazno i drzi vakuum, stara ne.
Uz to stara na polugu bregaste ima kao veći prazni hod i hvata zadnjih 0,5cm, nova znatno prije osjeti se da membrana radi.
Motor u radu ima velike razlike.
Prima gas do 2300 ko iz šale, prije je bilo malo pfrr, pfrr, sad ne.
Pri startu ne dimi, prije da.
Uz to promijenjem je preventivno i grijač.

1000050549.jpg 1000050550.jpg

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
3,030
Na 539 se poslije gašenja motora na ravnom betonu pojavi lokva od ulja od 20cm.
I dalje nakon toga, stalno pomalo curi ulje.
Nakon zamjene ulja u motoru, nigdje više ne curi ni ne kapa, sve suho, za sada.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,136
Ne svida mi se rješenje za elektro pumpu tako da sam se odlučio za standardnu, IPM.
Neznam jel bi metnul palac gore ili palac dole za odabir proizvođača pumpe.
Čujem da se ljudi žale da ne traju dugo, da curi ulje na polugicama i na spoju, da se savine onaj dio gdje čašica dolazi pa da ju nisi zabrtvil... Drugi opet vele da su zadovoljni.
Ja zadnju koju sam ugrađival sam vratil zbog toga kaj ju nisam znal ugraditi da ne curi. Nova ista takva je prošla, kaj je dalje bilo sa njom neznam.

Nadam se da buš ti zadovoljan.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,633
Ja sam sebi ovu ugradil i dela zasad al čašicu nisam uspel složiti da ne slini. Ako prejako stegneš onda oni droteki koji ju drže iskoče iz ležišta i sve opadne. Dotegnul sam taman do kraja da ne iskoče i ubacil okolo staru čarapu da skuplja naftu i poslije kad nabubri iscijedim u tank. Opet ekološki prihvatljivo rješenje. :ppozdrav:
Dobro, pred tehnički izvadim čarapu😁

50070.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,136
A kaj je nest drugacije s bilo kojim dijelovima za imt? Nazalost, osudeni smo na lose i manje lose...
Kad, pa do prije par let (deset) si čuda mogel napraviti.

Ako prejako stegneš onda oni droteki koji ju drže iskoče iz ležišta i sve opadne.
To se ni ne steže jako, ali znam kaj hočeš reči. Droteki nisu čelićni nego su droteki....
Navućeš šelnu na droteke, stegneš ju pa bu ti ona držala dok ti dole sa ključem tu Slovenku napadaš ;)

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
3,030
Ako meni bude potrajala bar 500rh, biti ću zadovoljam, ako ne, ne.
Ova ne slini iz čašice.

Najnoviji postovi

Na vrh