• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,147
To kaj nema je razlog za brigu, a može biti i razlog za ponos jer očito točite čistu naftu i imate čiste rezervare (y)
Pitanje je glasilo u čemu je razlika i ja sam na njega dal odgovor, zakaj kod vas nema morate poslati upit bivšim vlasnicima.
Zašto kod 539 čašica, kod 533 ne?

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,599
@MUHA ,ja sam vozil stari steyr kamion,eurodizel uredno i svaka 2-3 dana diži kabinu i čisti čašicu. E,kad sam stal na pol nadvožnjaka (onoga pri meni) i dizal kabinu,išel je filter z čašice prek ograde. Za 3 lete ,bez dizanja kabine,je odišel tak nekam ovim črnima v saharu 🤣🤣🤣

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,147
@MUHA ,ja sam vozil stari steyr kamion,eurodizel uredno i svaka 2-3 dana diži kabinu i čisti čašicu. E,kad sam stal na pol nadvožnjaka (onoga pri meni) i dizal kabinu,išel je filter z čašice prek ograde. Za 3 lete ,bez dizanja kabine,je odišel tak nekam ovim črnima v saharu 🤣🤣🤣
Znam, jasno mi je to. Ništ se ne događa dok pod ventilič ne dojde smeče, onda bude zastoj.
Ako se ne varam Stayer je imal klipnu pumpu, tam su ventiliči protočniji za smeče, lakše ga progutaju.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
911
Mislim (a to je drek znati) da sam već pisao o tome ali da se još jednom ponovim: bilo kakvi mali filterići i male sitke prije AC pumpe (na većim strojevima) su drek koji stvara probleme ako je gorivo samo malo nečisto. Ja sam ubacio veliki (ali zbilja veliki) grubi filter/separator goriva prije AC pumpe na sve svoje traktore (kombajn to već imao serijski ugrađeno) i to je uglavnom riješilo većinu mojih problema. Jedino treba paziti - kada se taj veliki filter goriva zaštopa - traktor ne gubi snagu naglo i odmah, nego više izgleda kao da mu je teško, polako postaje lijen, a kako do tog stanja dolazi postepeno to lako možeš ne prepoznati kao zaštopan dovod goriva. Na kombajnu mijenja se samo taj prvi filter (i to moraš uvijek imati u rezervi) - dok ova dva druga iza njega doslovno traju godinama.

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
201
Ha da, obicno ta gruba sitka pliva u rezervaru skupa sa pumpom pa se ne stopa svakim nasipanjem sa dna karnistera, ovdje je to na velicinu stroja i uz redovito odrzavanje poslozeno redom kak i je i tak je radilo jedno 50 let.
E sad kamioni 6-12 cilindara recimo imaju taj prvi filter velicine kao najmanji bazenski po povrsini.
O mikronima isto treba voditi racuna tak da se garnitura mjenja komplet kak to po papirima i ide, makar smo vecina sparali na onom 2. filteru koji smo znali kaj i kak sipamo v rezervar.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,147
Samo kam bi del taj ogromni separator na fergusona, jedino u kabinu.
Separator obično bude 1. filter, samo kaj je on poslije ac pume.

Neznam samo kak su se ljudi 50-tak let borili sa tim predfiterima sa onim ništ koristi gorivom. Možda zato kaj nisu zalihe slagali pa se nije smeče točilo, pa to u tim tankovima taložili, pa pumpali preko filtera, pa separatora.... još se tu i tam na kojeg fergusona naleti kaj filter u rezervaru ima kak su sva ondašnja vozila imala.

Najnoviji postovi

Na vrh