• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 540

• Temu pokrenuo ferari 540
  • Datum prvog posta

dullknife

Član
Tu od
21 Lip 2014
Poruka
217
Ovaj iz oglasa ima u prometnoj 33 KW i registriran je od 1990 kod nas. Meni osobno je ljepša kabina sa staklima koji nisu na šarafe.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
a gle to ti je to manje više ok traktor sad stanje i cijena ako ti paše to moraš vidit.
Nevi bila loša kupovina jer ima hidrulike izvoda i hidro volan .

dullknife

Član
Tu od
21 Lip 2014
Poruka
217
ni baš jeftin al kad vidim ove 542 i 549 u lošijem stanju pa su i skuplji a da ne spominjem 539 kojih ima i preko 40 000 kuna. Kad već spominjem 542 i 549 recite mi po čem se razlikuju osim po snazi? Jel koja tisuća kuna više za 549 vidljiva na djelu kad se ide orat i u šumu? Servo nemaju, kak se mota volan?

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Jači motori 5 brzina i to je to i nema hidro volana i hidrulike dviradne

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
549/542 iste linije je samo razlika u motoru 549 ima S-motor (direktno ubrizgavanje) ostalo je sve potpuno isto .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Od 70 i neke Perkins koji ima direktno ubrizgavanje zove se S motor .

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Kaj se 549 IMT tak rano počel proizvoditi? Prvi glasi su mi ovo sada iskreno..

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
549 ne ali Perkins se proizvodi negdje od 36te a IMT koristi te prastare modele motora :(giggle):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Drž se ti Željac moj Ursusa i elektrode i njihovih oznaka, tu si nenadjebiv.....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kak ne, njihov naj jači izum za ono vrijeme je bio seljak.

seso01

Novi član
Tu od
5 Velj 2019
Poruka
1
pozdrav, dali mi tko može reči što se sve gleda na tehničkom na imt540, istekla mi rega nemam zadnje staklo ni okvir moram to dat negdje napravit , luft na volanu malo ima ali neznam koliko je dozvoljen ipak je to traktor, sjedalo je orginal ono crveno nema nikakav tapacirung ni spužvu, dali moram kupit novo sjedalo ili samo stavim neki jastučić? ... ???

e da sat od radnih sati je stao na 999..... znači same devetke dali to gledaju na tehničkom ili moram kupit novi sat? radno svijetlo otraga nemam , nije ga ni bilo a kupio sam registriran traktor jel treba imat ili ne... ? nebavim se poljoprivredom tak da neznam ništ, kupio sam ga da si mogu pilit drva doma, dopeljat koju prikolicu drva iz šume ili pilane i tak sitnice

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Staklo trebaš
luft na volanu budu oni procjenili jel preveliki a ako nije strašan vjerujem da komplicirali nebudu, krajnici moraju biti bez lufta.
Za sjedalo ga nebi trebala biti briga jer žulja tvoju a ne njegovu guzicu, stavi jastuk.
Sat mora brojiti sate.
Radna lampa nije obavezna, ali trokut je.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Muha otom potom kaj treba sat brojati sate, moj 539 već kolike godine radi bez da sat broji i ništa nisu prigovorali na tehnickome samo uredno upisu brojke iz sata i ajmo dalje. Glupo bi bilo da zbog toga nekoga sruše, al sve ovisi kakve bude volje meštar koji pregledava makinu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kod nas uspoređuju sa lanjskim satima i pojedincima kaj im vuru pomaknem za koji sat obavezno napomenu kaj samo toliko.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Pitanje ako mi netko može pojasniti kako zamjeniti filtere goriva na dotičnom IMTu. Naime jedan filter je obični a dok jedan ima kučište sa staklenim donjim dijelom i ima neku pipicu za ispust goriva valjda?
Nisam nikad to radio a na susjedinom traktoru dosta curi gorivo iz filtera pa bih to sve zamjenio da bude cakum pakum suh motor jer sam već rješavao problem curenja goriva iz lajtunga od dizni a samo to još slini..

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Jako jednostavno samo pazi kako ju namijestiš gornju gumicu zna malo zezati i kad stežeš malo zavrti filter da se namijesti. Odzračiš i gas

Gorjan

Novi član
Tu od
18 Srp 2019
Poruka
4
Postovani forumaši imam imt 540 iz 1979 pa me zanima jel moguce zamijenit brtvu kod zamajca i lamele tj semering il sta vec.
Ako ga rastavim na pola samo tam kod lamele a da nemoram cupat radilicu i sve ostalo..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Moguče je.
Na pola i skinuti zamajac da bi došel do brtve.

Najnoviji postovi

Na vrh