• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Imaju kakvih mana ti traktori na koje trebam obratiti pažnju?
Koja je bolje opcija imt 542 il ursus 60?

Nije ti baš neki izbor... :) A i ovisi za kaj trebaš traktor.
Na 542 treba gledati sve,motor,mjenjač,prednji trap,hidraulik...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,952
Prednost jel krči mjenjač , prednost lošiji motor , prednost nemoraš pustiti hidroulik (padne sam) prednost lošije kočnice i još puno ostalih IMT-ovih prednosti :icon_fU:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,991
Malo si pobrkal klasu i cijenovni rang ak misliš uspoređivat ovog Same-ta sa IMT 542 i Universalom.

Zašto imaš tako loše mišljenje o Uniju?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,284
Nije ga probal i ne zna kaj vrijedi.
Istina, puno je sporiji na cesti od 542.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,952
Kad je utb bio traktor ????:icon_thumright:

UTB je bil Rumunjski ponos u ono vrijeme isto je IMT bil Jugoslovenska sramota prema Univerzalu , tko je onda vozil oba traktora naravno nova može to shvatiti .

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Zeljko pa kao to da ti takav osvjesten onda imas imt-a u dvoru ?
Trecina traktora u drzavi imt,vecinom starih preko 25 god. s minimumom odrzavanja i dan dana se kotrljaju i sluze svrsi...
Znamo svi da to nije ni idealan,ni udoban ni ekstra kvalitetetan traktor al za 10-15kj. posluzi svrsi ili na nekom malo vecem gospodarstvu za pomocne poslove...
Ja za svog takog nekvalitetnog u 18god. kolko ga imam nisam ulozio u njega 1000€ s tim da je bi star 10 god . kad sam ga uzimao a vidimo da i sa zapadnim traktorima puno novijeg godista ima problema a cijene popravaka su znamo kakve...
Tako da kad o necemu raspravljamo treba uzet u obzir za koju svrhu i koji opseg posla ce sluzit...
Sigaran sam da on svoju cijenu opravdava a sad dal svoju duplo vecu cijenu puno stariji traktori nekog drugog,"boljeg" proizvodjaca opravdavaju nisam bas siguran?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,952
Zeljko pa kao to da ti takav osvjesten onda imas imt-a u dvoru ?

Zato kaj je više uloženo u njega nego mogu za njega dobiti .Napravil oko 5 000 rh (prvi motor oko 3200 drugi oko 1800 ) . Motor ne troši ulje odlično pali kočnice donekle registriran i da me podsječa na 80-e kad sam moral pisati izjavu zašto mi nije dobar domači traktor . Znači držim ga iz inata a ne potrebe ali to več prelazi u politiku :(whew):

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Svog sam kupio sa 1100rs 98god. ,placen 8200 tadasnjih DM... sad 18 god. poslje da ga malo upicanim mogu dobit oko 4000€,tako da prakticki nisam nista izgubio...

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
UTB je bil Rumunjski ponos u ono vrijeme isto je IMT bil Jugoslovenska sramota prema Univerzalu , tko je onda vozil oba traktora naravno nova može to shvatiti .

A traktora mene bi bilo sramota iskreno kući dovest ionako nikakav stroj .
A ionako fala bogu propali su kao imt pa ih neću dugo gledat.
Nadalje zanimaju me zapadne marke a takvi krševi nikako.
Bitno da im cijena novih dijelova nakresana .
Radje bi kupio zetora nego univerzala:icon_rofl:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,991
Pred jedno vrijeme si pisal da zetor niš ne valja.

citat;
Pa jel te ko sili da ga koristiš radje cu koristiti imt jeftin nego skupi zetor koji nije za niš a košta.
Nisu zapadnim ni do koljena.

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Nabrojite ...dobar motor dobar hidraulik,solidne kocnice a onda opletete kako je to poluproizvod,kako je bucan i kako mu mjenjac hoce ponekad zakrcat.Polovina pise lose o imt a ima u dvoristu 2 imtejca
Pa ja bi ga prodo da nevalja pa kupio storca il samea.E,onda bi duplo pa i troduplo placali dijelove
A ,o sentimentalnosti da se neprica......tu su tek prose....nja

mozda cete sad oplesti po meni al ja nepricam jedno a radim drugo

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,442
Ja imam dva imt-a i ne volim ih bas, ali sto se tice udobnosti ni jedan zetor koji je u rangu sa imt 539 (znaci oni zetori kaj imaju one sarajzline mjenjace kod volana) nije udoban kao 539..
A sto se tice storea, kod nas su dva u selu, jedan 402, drugi 404, nisu bas nesto odrzavani, ali ja taj traktor nebi htio imati nikad, da moram orati cijeli dan s njim otpale bi mi usi od onih bocnih reduktora..

Meni osobno najveca mana kod imt-a, zapravo ne imt-a nego imr-a je curenje ulja na semerinzima radilice do zvona, to ako rijesim na ovom svojem, radim s njim pa i 500 rs godisnje bez problema (inace sa dva i radim 500 rs godisnje, a sigurno mogu jos toliko).

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Ma nisam ni ja neki fan imt al brate....
Dugo pratim forum pa sam sve teme procito od pocetka pa znam o cemu pisem.
Mogu shvatiti kad si prinuden da vozis nesto sto ti se nesvida godinu,dvije,najvise tri dok ne upanes u kakve pare pa zamijenes a vozis traktor 10 il 20 godina a da nisi snjim uopste zadovoljan e to je tesko shvatit

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,991
Evo ja sam imao 533 jedno dvije god. i jedva sam čekao da ga se riješim. 542 mi se jedino sviđa zbog njegove brzine na cesti, sve ostalo mi je na njemu, ni sim ni tam.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Pred jedno vrijeme si pisal da zetor niš ne valja.

citat;
Pa jel te ko sili da ga koristiš radje cu koristiti imt jeftin nego skupi zetor koji nije za niš a košta.
Nisu zapadnim ni do koljena.

ja velim da bi rađe zetora nego utb.
da do toga dođe.
imt je zakon što se svega tiče ,i po novcima nekima ne valja al to nije bitno.

Najnoviji postovi

Na vrh