Mrki, nemoj se s time igrati... original IMT poteznica je radjena od "federa" i ona upija udarce a debela je valjda 50mm, ako ne i vise i opet se dogodi ljudima da odvale ili vijke s traktora (iscupaju plucu) ili "onaj dodatak" kako ti kazes sav izvitopere. ja sam silom-prilika jedne godine na klatecoj poteznici vozio sve zrno na silos, a bilo je tu dosta vozikanja, pojacao sam taj nosac poteznice vijcima i polako i odvezao sam, no da nije tih vijaka bilo, sad bi moja poteznica dodirivala zemlju.
nabavi si negdje neku kuku za vucu prikolice, nije to neka velika investicija, a puno znaci i za komfor u voznji, a i za sigurnost na cesti.
Dakako, sve ovisi kolike terete mislis prevoziti na toj poteznici, ali od 2m drva veceg tereta nemoj tovariti na nju, jer se lako moze dogoditi nezeljeno...
Na klatecoj, kako i ZJ kaze, mozes vuci, tegliti sto god zelis od vucnih prikljucaka, cak i berac kukuruza, no to su pod opterecenjem sve male brzine i nema opastnosti da ce nesto se odvaliti. ja na svojoj poteznici vucem berac, vuceni malcer i koleginu djubrateru sto ima rudu okrenutu dolje. Drugo nista...