• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta
Z

zmijacoop

Guest
evo danas sam bio kod majstora i ostavio kiler. veli da se sve treba odlotati i pročistiti pa bu videl koliko se da složiti. do sad je uspjeval, a cijenu veli 300 kn, ak bu dobro čini mi se da ni skupo jer je to ipak posel od nekoh sati :=-::=-:

Z

zmijacoop

Guest
30 sekundi grijanja i 30 alnasanja................. Znači vremenski je izgubljeno isto vremena.
Možda da si grijal 15 sekundi bi mu bilo dost, a i bolje bi bilo.

evo majstori zamjenio sam dizne i vidi vraga, mali pali i bez grijača samo na par okretaja, ali sad kad se zgrijal popustil kiler pa piša na sve strane i završi kod lotara

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
evo danas sam bio kod majstora i ostavio kiler. veli da se sve treba odlotati i pročistiti pa bu videl koliko se da složiti. do sad je uspjeval, a cijenu veli 300 kn, ak bu dobro čini mi se da ni skupo jer je to ipak posel od nekoh sati :=-::=-:

Veliki Brezovec majstor stavljao nove sače ostao gornji i donji poklopac cijena bila 300 dm 1993 godine još do danas nije pustio traktor je imt 560 :icon_kidra:

Z

zmijacoop

Guest

i eto, od mog kilera niššššš:mur:

jao kuku i pomagaj, sav se:(envy):
raspao i sad u potragu za drugim

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Ja kupio novi,ko zna čije proizvodnje pa kud puklo da puklo,stari mi isto bio več par puta krpan i zadnji put majstor kad je krpao rekao nemoj mi ga više nosit ak pak propusti

davor83

Član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
88
Pozdrav svima, ja sam Davor. Imam u planu kupiti IMT 542 pa me zanima jedna stvar: da li je normalno da na odušku izlazi para, odnosno vjerovatno je normalno ali kolika količina nije zabrinjavajuća? Traktor ima 5200 rs, nije nikad otvaran,djeluje ok samo što na odušku izlazi manja količina pare. Jel to znak da je vrijeme za generalku? I postoji li neki drugi pokazatelj po kome bih vidio u kakvom je stanju motor i koliko mu je još ostalo? Hvala!

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
mora izlaziti para. svaka tecnost isparava pa i ulje. neka i ulja vise isparavaju ,a ni sam motor se nemoze zadihtovati 100% nijedan. nebi trebalo da bas pusi i izbacuje uljne kapljice na iber. najbolje je videti u prvom jutarnjem paljenju. taj tvoj bi trebao biti dobar

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440
:icon_scratch:5200 rh ,prije da je za generalku nego da nije.mada nemora značit.
Provjeri pritisak ulja u motoru.

S

salim pjanic

Guest
Kod:
 sta mislite o IMT 542  iz 84 godiste.ima odradjeno 2000 radna sata, sa kabinom.veoma sam zainteresovan za polovan IMT.pre neki dan sam razgledao neki remontovani imt 539,al mislim da su ipak 533, i trazili mi od 3700 eura do 4700 eura.bili su jako dobri na izgled ;) .i bez kabeine, sa novim gumama.al su mi malo skupi, a i  nesigurni.jer ne znam sta je sve remoontovano na njih.kod starih vozila, pa i traktora, jedno popravis, drugo se pokvari... :roll: .ok hvala vam na  odgovorima, mislenjima i savetima. pozdrav iz makedonije.[/QUOTE]
ja imam 542 20 godina jedini problem za koji znam kod ovog traktora je da iskače mjenjač iz četvrte brzine

Z

zmijacoop

Guest
pozdrav forumaši, evo kod mene panika, nisam nikad vidio puknuti blok pa nisam ni znao gdje točno gledti i tako mislio da naravno nije puko
danas bio prijatelj i kad pogledao, ja skoro pao u nesvjest ........ veli puknut blok iza boš pumpe
što da radim, što da radim što . . .
fotografija0344.th.jpg
[/URL][/IMG]

fotografija0343.th.jpg
[/URL][/IMG]

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ako imas nekog dobrog majstora da ti to zavari kvalitetno ako nemas probaj s tekucim metalom i moli Boga da ce ti drzat tekuci metal!

Z

zmijacoop

Guest
Ako imas nekog dobrog majstora da ti to zavari kvalitetno ako nemas probaj s tekucim metalom i moli Boga da ce ti drzat tekuci metal!

ne znam dali se može variti da se ne skida blok ili se baš mora skinuti
jel netko imao takav slučaj

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
ne znam dali se može variti da se ne skida blok ili se baš mora skinuti
jel netko imao takav slučaj

Ovisi sve od majstora koji vari ja nisam imo takav slucaj i nebi ga htio imat zato ja stalno antifriz u svoj tocim!

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Svakako se prije upuštanja u varenje dobro osiguraj da je majstor dobar,da te nebi koštalo ko mene,meni pukao malo ispod čepa i dao varit skoro pa susjedu koji se baš bavi strojnom obradom i spec zavarivanjem,napravio mi više štete nego koristi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Postupak vručeg varenja zahtjeva rasturanje bloka, postupak hladnog varenja nebu dugog vijeka.

Od toga posla u kučnoj radinosti nebu ili bu jako malo kruha

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kolega muhanicar jedno pitanje popuste mi plocice ispod dizne pa mi pocne slinit naftu pa sam sad pokuso s dvije za sad je dobro kak ti to rijesavas i jel ima scim bi ju smio namazat da ne propusti opet?

Najnoviji postovi

Na vrh