Al je bilo trzanja kad se počelo dimit:s:
Kod mene je ta žica od alternatora spojena na anlaser,nejde skroz napred na akumulator,i debljine je 10 kvadrata
A isto bi trebao promjenit kablove od plusas i mase jer mi je od plusa jednom došao do remena pa ga je malo pojelo,kad kupiš napiši koji si kupio i cijenu da znam ja kaj uzet:icon_thumright:
Kod mene je 10,e sad u orginalu:s: a mislim da cim deblja tim bolja.
Za polove neznam kolka je debljina u kvadratima
Probaj otič u dučan pa pogledat kak debele imaju u ponudi pa uzmeš odoka prema starim,tj malo deblje eventualno
Tu žicu prepoji tak da je spojena alnaser - alternator.
Imaš sreče kaj ti se to sve skup nije vužgalo, a to je zato kaj si prije sezone imal remont pa si ga malo poplahnul inače ko zna kaj bi bilo
Danas je moj Imt malo posusto nakon sat tanjuranja pocelo lupat u motoru ko lud pa smo ga ostavili da se ohladi pa ga je zamijenio susjedov 539 sad je bilo malo raskapanja glava je opet dole odnekud se saraf stvorio ipod ventila dobro je nema ostecenja na klipovima a glava ide sutra kod majstora da ju malo pregleda!!
Dobro vece,vidim da na ovom forumu ima ljudi koji dosta znaju o IMT-u.Evo pitanje,znaci danas sam skinuo instrumentalnu plocu da bi skinuo puž volana ,cuo sam sa je to laganao pa sam kreno ...skino sam sve sta je smetalo:akumulator nosac,tablu,volan i onda sam odsarafio onu cijev kroz kujju ode vreteno.Izvukao sam tu cijev ili kako se već zove, i ostalo je vreteno u pužu volana i njega sam okreto ljevo desno i onda sam ga slučajno odsatafio i kasnije probam ga staviti unutra u puž ali ima lufta..E to me zeeza sad jel možda su bile kuglice ili šta je već bilo ??
Molim za pomoć što prije.I da radi se o IMT 539
Unutra su kuglice koje su ti se rasule i bez njih nemas volan.
Ispusti ulje iz kucista puza rastavi ga sa obje strane i poklopac i sve povadi van.
Te kuglice sluze kao navoj od sarafa al je puno manje trenja i lako puznik okrece.
Kad bus sastavljal nesmije ti ni jedna kuglica falit jer bus imal dosta lufta na volanu.
Prvo probaj odozgora sve povadit al ak nepe moras otvorit s obje strane a to znaci krajnici i ruke van.
A jel mozda znas koliko ima kuglica i kako da ih stavim?I jel još nešto ima osim kuglica?
Neznam tocno al sistem mora biti pun kuglicama znaci slazes ih u kuglu sa strane dok nejde vise.
Ima taj puznik kaj si izvadil jedna kruska u koju ide on i vratilo koje ima koljeno koje izgleda ko radilica na traktoru mislim da imt ima 3 semeringa.
Ta kruska se drzi za to vratilo sa dva pipca koji se sarafe na vratilo i kad njih odsarafis skidas krusku van i zato moras otvoriti sa strane da bi mogel otpustit ta dva sarafa na vratilu kaj drze pipce koji drze krusku
Dosta stjesnjenjog posla al polako i pedantno.